Vorige
Blog

Medewerker Connie Akershoek in de spotlight: ‘Als je onveilige situaties ziet, stuur je de verantwoordelijke personen aan’

Met een videocampagne rondom de Dag van de Veiligheid wil Dura Vermeer iedereen werkzaam op hun projecten oproepen om alert te blijven op het erkennen én herkennen van mogelijke gevaren. In een serie portretvideo’s worden medewerkers en het thema veiligheid in de spotlight gezet.  

Al vierentwintig jaar is Connie Akershoek werkzaam bij Dura Vermeer. Als uitvoerder is ze altijd waakzaam als het gaat om veiligheid op de bouwplaats. Daarbij heeft ze te maken met veel verschillende mensen en partijen: ‘De grootste uitdaging is om ervoor te zorgen dat alles er voor iedereen veilig bij staat’. Connie vertelt over het belang van het aanspreken van collega’s bij het zien van onveilige situaties, om vervolgens samen op zoek te gaan naar een veilige oplossing.   

Campagne  

In de videocampagne staat het thema ‘zien’ van Zien-Handelen-Leren centraal. We dagen iedereen uit kritisch naar zichzelf te kijken én het gesprek met elkaar aan te gaan over (on)veilige situaties.Durf jij jezelf in de spiegel aan te kijken en te zeggen dat je er alles aan hebt gedaan om een veilige werkplek te creëren én achter te laten? Voor jezelf en voor een ander?  

Samen veilig 

We kunnen en moeten het beter doen. Als we kritisch durven kijken naar de risico’s op onze werkplek, naar elkaar maar vooral ook naar onszelf. Samen zorgen we voor nog minder incidenten. Want elk incident is er één te veel. Het werk moet veilig. Punt.  

Bekijk meer over de videocampagne
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.