Vorige
Nieuws

Met 25 jaar werkervaring als aannemer in Syrië is Khaled een waardevolle medewerker

Khaled Ali was 25 jaar eigenaar van een aannemersbedrijf met vijftien medewerkers. Zijn werk is zijn hobby en daarom wilde hij zijn werkervaring graag gebruiken toen hij drie jaar geleden naar Nederland vluchtte met een deel van zijn gezin. Omdat hij in Syrië met zijn bedrijf verantwoordelijk was voor grote bouwprojecten zoals hotels, kon hij begin dit jaar via de Stichting Nieuw Thuis Rotterdam stage gaan lopen bij het project HOVASZ. Helaas kon op dat project door Covid-19 niet meer de nodige begeleiding gegeven worden, waarna hij via Mustafa van het interne Bureau Social Return bij Dura Vermeer Infra Zuid West aan de slag kon. Inmiddels werkt hij daar als tekenaar en wil hij graag doorgroeien naar ontwerper.

Hij heeft het goed naar zijn zin bij Dura Vermeer: ‘Het is echt een familiebedrijf. Mensen zijn behulpzaam en ik ben dankbaar dat ik van Dura Vermeer ook een extra Nederlandse taalcursus krijg.’

Syrische vluchtelingen zoals Khaled Ali hebben een meerwaarde voor Dura Vermeer. We investeren in het geluk van werknemers, bieden hen ervaring, opleiding en financiële zekerheid. Vaak zijn kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt extra gemotiveerd. Wat veel mensen niet weten is dat iedereen zonder werk SROI-kandidaat kan zijn, ook universitair geschoolde mensen en ervaren mensen als Khaled.

Omdat Khaled een mooi voorbeeld is van culturele diversiteit en social return is hij met Mustafa geïnterviewd door het Werkgevers Servicepunt Rijnmond. Lees hier dit artikel.

Foto: links Khaled Ali, rechts Mustafa al Shabaki

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Mustafa al Shabaki

Coördinator Social Return On Investment (SROI) Regio Heel Nederland
Mustafa al Shabaki