Vorige
Blog

Met elkaar in verbinding

Sinds afgelopen zomer zijn wij met elkaar verhuisd naar een gezond, duurzaam en markant gebouw: het Dura Vermeer Inspiration Centre (DVIC) in Utrecht. Voordat ik mij in januari 2020 aansloot bij de divisiedirectie van Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed, wist ik nog niet dat ik na de zomer zelf in het nieuwe DVIC zou komen te werken. Ik ben ontzettend trots op wat er nu staat: onze nieuwe inspirerende werkomgeving. Hier werken we - net als ik gewend was in Cruquius en Cornerstone - met collega’s van meerdere bedrijven bij elkaar. Dat geeft echt een extra dimensie: je loopt elkaar gemakkelijker tegen het lijf en dat werkt veel fijner samen. Dat dit straks, wanneer het weer mogelijk is, kan in het DVIC vind ik echt iets om naar uit te zien.

Het DVIC is ontwikkeld vanuit de drie vernieuwingsambities uit onze strategische agenda: duurzaamheid, digitalisering en innovatie. We wilden een gezond en duurzaam gebouw neerzetten, waarin mensen elkaar ontmoeten in een prettige werkomgeving en optimaal kunnen samenwerken aan mooie en succesvolle projecten. Ik zie Dura Vermeer als een netwerkorganisatie en vind het belangrijk dat onze relaties in de toekomst graag naar het DVIC komen. De afgelopen tijd merkte ik soms dat ik in mijn nieuwe rol het contact met relaties en kopers een beetje kwijtraakte, terwijl het juist zo leuk is om te zien met en voor wie wij bouwen! Ik verheug me er dan ook enorm op regelmatig de nieuwe showroom binnen te lopen en blije kopers te ontmoeten.

Integraal samenwerken

In mijn eerdere functies heb ik ervaren hoe fijn het is om gemakkelijk bij elkaar binnen te lopen voor integraal overleg. Het is een voorwaarde om werkelijk te komen tot collaborative design & engineering en het is dan ook supergaaf dat alle faciliteiten in het DVIC hierop zijn ingericht. In plaats van krappe werkkamers en propvolle tenderruimtes, zijn er in het DVIC royale werkplekken om samen met collega’s en relaties neer te strijken.

Wat ik echt interessant vond aan de ontwikkeling van het DVIC, is onze eigen rol als opdrachtgever. Vaak hebben we onze mond vol over last-minute-wijzigingen waarmee onze opdrachtgevers ons uitdagen, maar… we kunnen er zelf ook wat van! Het goede nieuws is dat het gebouw hierdoor steeds beter werd. Het bewijst maar weer eens dat je niet altijd alles vooraf kunt bedenken. Tijdens de realisatie komen vaak ineens de beste oplossingen bovendrijven. Zo zijn we nu superblij met alle technische hoogstandjes in het pand, zoals het slimme PHYSEE-glas en allerlei sensoren om de luchtkwaliteit en temperatuur te bewaken.

Goed op de kaart

Vanuit commercieel oogpunt vind ik dat Bouw Midden West het DVIC mooi kan gebruiken als satellietkantoor voor dat deel van hun werkgebied. Het ging al als een speer in Noord-Holland, maar in Utrecht worden we nu ook steeds zichtbaarder. Denk bijvoorbeeld aan het onlangs gescoorde bouwteam voor studentencomplex Jebber, een opvallend project in de stad. Met het DVIC in Leidsche Rijn komen we veel dichter bij onze Utrechtse opdrachtgevers, wat het gemakkelijker maakt om succesvol te acquireren en samenwerken.

Het meest trots ben ik op THUIS - de showroom. Het ziet er echt waanzinnig uit. Begonnen als een kleine startup, staat er nu een volwaardig winkelconcept. Onze klanten kiezen voor upgrades in een professionele, huiselijke omgeving. Het THUIS-team bezorgt hen echt een fijn dagje uit, terwijl wij laten zien wat wij als Dura Vermeer allemaal in huis hebben. Een uitstekende plek om te kunnen verbinden, ontmoeten en inspireren. En daar was het ons om begonnen!

DVIC

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.