Vorige
Nieuws

ProRail Perron Programma wint Verduurzaamt Trofee

ProRail reikt jaarlijks intern de Verduurzaamt Trofee uit aan een project dat hét voorbeeld is van verduurzaming. Dit jaar heeft het “ProRail Perron Programma” gewonnen: een meerjarige samenwerking waarin Dura Vermeer één van de vaste partijen is.

Duurzame perronkeerwanden

De trofee is aan het programma uitgereikt vanwege de innovatieve wijze van toepassen van betonproducten met een lage CO2-uitstoot; zelfs lager dan in het betonakkoord was afgesproken. In alle fasen van het project wordt met de juiste aandacht voor innovatie en samenwerking toegewerkt naar een zo duurzaam mogelijke toepassing van betonproducten. Samen met partner Bosch Beton heeft Dura Vermeer gekeken naar een duurzame oplossing. Speciaal voor dit project optimaliseerde de betonproducent de perronwanden door ze tweemaal zo lang te maken, wat een efficiënter gebruik van de materialen betekent en een besparing in transport. Ook ontwikkelde Bosch Beton een nieuw duurzaam betonmengsel.

Meerjarige contracten

ProRail besteedde de vernieuwing van ongeveer zeventig perrons in Nederland in één raamcontract uit aan vier bouwbedrijven. Dura Vermeer mag het grootste deel van de omzet van het raamcontract uitvoeren. De werkzaamheden bestaan uit grootschalig onderhoud, vervanging en op norm brengen van perrons. Door het meerjarig contracteren van vaste partijen hoopt ProRail dat innovaties van product- en projecttoepassingen sneller ontwikkeld en gerealiseerd kunnen worden. De realisatie op basis van de nieuwe raamovereenkomsten gaat dit jaar van start.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!