Vorige
Nieuws

Realisatie eerste circulaire fietstunnel in Tilburg

Na een intensieve tenderperiode is het project Fietstunnel Stappegoor gegund aan Dura Vermeer. De nieuw te realiseren circulaire fiets- en voetgangerstunnel, met bijbehorende aansluitingen, is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Stappegoor in Tilburg, waar sport, onderwijs, ontspanning en wonen samenkomen.

Op een van de drukste kruisingen in Tilburg (Ringbaan Zuid, Stappegoorweg en Trouwlaan) wil de gemeente Tilburg een ongelijkvloerse kruising voor fietsers en voetgangers met gemotoriseerd verkeer realiseren. De oversteek geldt nu als de meest onveilige kruising in de gemeente. De komst van de tunnel moet hier verbetering in brengen. In december moet de tunnel beschikbaar zijn voor fietsers en voetgangers.

DEMONTABEL

Een circulaire tunnel in deze vorm is een van de eerste in Nederland. De tunnel is namelijk in de toekomst weer te demonteren en op een andere locatie in te zetten. Dit kan zijn als tunnel, maar ook in de vorm van bijvoorbeeld een bergingsbassin. Het unieke project geeft zo direct invulling aan de duurzaamheidsambitie van Dura Vermeer op het gebied van circulariteit.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.