Vorige
Blog

Sjoerd en Dani over hun stage bij Dura Vermeer Bouw Midden West: ‘een sprong in het diepe, waar we veel voor terugkregen’

Voor vele studenten een herkenbare situatie. De zomervakantie breekt bijna aan. Echter wacht er nog een laatste taak voordat de koffer gepakt wordt: het vinden van een stageplek voor na de vakantie. Dat is best spannend! Studenten Sjoerd Deuling en Dani Schneider hebben dat zelf mogen ervaren. Inmiddels hebben zowel Sjoerd als Dani hun stageperiode bij Dura Vermeer Bouw Midden West erop zitten. Samen delen zij hun ervaring. 

Sjoerd Deuling is student bouwmanagement en vastgoed/ ruimtelijke ontwikkeling aan de Hogeschool InHolland. Vorig jaar augustus begon hij zijn stage bij de vakgroep vastgoedontwikkeling. “Ik kwam in aanraking met Dura Vermeer door een zogenoemde ‘beroependag’ in Alkmaar, georganiseerd door de Hogeschool. Het was een goede manier om iemand uit de praktijk te spreken en nader kennis met elkaar te maken. Het gesprek maakte mij enthousiast en ik kreeg direct het gevoel dat ik bij de groengele club veel kon leren. Dat smaakte naar meer en een kennismakingsgesprek in de Cruquius volgde. Voordat ik het wist kon ik aan de slag”, vertelt Sjoerd. 

Tegelijk met Sjoerd startte Dani als stagiaire projectmanagement. Dani studeert bouwtechnische bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en volgde al eerder een Mbo-opleiding. “Voor mijn Mbo-opleiding heb ik meerdere keren stagegelopen. Ervaring op stagegebied had ik dus al. Nu was ik vooral nieuwsgierig naar een stage bij een grotere organisatie en die stage vond ik bij Dura Vermeer Bouw Midden West”, aldus Dani.

"Ik was nieuwsgierig naar een stage bij een grotere organisatie en die stage vond ik bij Dura Vermeer Bouw Midden West"

"Collega’s ontmoeten en de organisatie leren kennen staat centraal de eerste dagen"

DE EERSTE STAGEDAGEN 

Het vinden van een stageplek is stap één en zodra de eerste stagedag aanbreekt is dat net zo spannend. Dat vond Sjoerd ook: “Toen ik startte was het even aftasten: zo’n groot bedrijf en zo veel collega’s. Bij het voorstelrondje tijdens mijn eerste dagen heb ik dan ook geen enkele naam meer onthouden. De tijd vloog voorbij!” Dani knikt lachend mee: “Ik herken mijzelf volledig in Sjoerd. Collega’s ontmoeten en de organisatie leren kennen staat centraal de eerste dagen. Alle disciplines komen samen, zowel in de projecten als in de pauze. Het is makkelijk om contact te maken.  Verder is er een onboardingsprogramma waardoor je op allerlei manieren wordt meegenomen, van E-learnings over veiligheid en werken met bepaalde software tot aan interviews met collega’s en de eerstvolgende evenementen waar je bij moet zijn.''  

TEAMGEVOEL  

Na de eerste stagedagen begint het echte werk. Stagelopen betekent niet alleen meekijken. Sjoerd beaamt dit: “Collega’s maken tijd vrij om te helpen bij werkzaamheden en zaken uit te leggen. Ik kon ze ook alles vragen. Belangrijker nog is dat mijn inbreng en ideeën tijdens overleggen serieus werd genomen. Ik had niet het gevoel dat ik als ‘de stagiaire’ werd gezien. Integendeel ik had mijn eigen verantwoordelijkheden en ik voelde mij voor honderd procent onderdeel van het team”. Dani vult Sjoerd aan: “Mijn ervaring in het projectteam is dat alle kennis en kunde van diverse disciplines op een gelijkwaardige manier samenkomen in één groot project. Daar heb ik niet alleen veel van geleerd, het voelde ook als één team en één grote taak.''

"Collega’s maken tijd vrij om te helpen bij werkzaamheden en zaken uit te leggen. Ik kon ze ook alles vragen"

"Mijn ervaring in het projectteam is dat alle kennis en kunde van diverse disciplines op een gelijkwaardige manier samenkomen in één groot project"

WERKEN AAN PROJECTEN 

En die grote taak is het realiseren van diverse projecten. Sjoerd richtte zich op verschillende gebiedsontwikkelingen en woningbouwopgaven. Sjoerd: “Ik wilde graag zo veel mogelijk zien en ik heb ook de kans gekregen om met zo veel mogelijk projecten mee te werken. Dat was intensief. Ik was bij veel afspraken aanwezig bijvoorbeeld, maar hierdoor ontwikkelde ik een brede kijk op de projecten.” 

Daarentegen had Dani de focus op één project in opdracht voor derden. “Heel anders dan Sjoerd. Mijn wens was om de wereld van projectmanagement verder te ontdekken en daarbij dook ik volledig één project in. Het optimalisatieproces interesseerde mij het meest. Hoe kunnen we het plan nog beter maken. Hierbij heb ik samen met de collega’s diverse haalbare scenario’s uitgewerkt. Het is een soort puzzel en dat vond ik geweldig om te doen. Al met al een sprong in het diepe, waar ik veel voor terugkreeg."  

STAGE LOPEN? 

Het is nu een jaar geleden dat Sjoerd en Dani hun stageperiode begonnen. Tijd voor andere stagiaires om zichzelf te ontwikkelen tijdens een stage. Ben jij op zoek naar een stage en lijkt een stage bij Dura Vermeer Bouw Midden West wat voor jou? Kijk eens op onze stagepagina en houd de pagina in de gaten. Binnenkort verschijnen er nieuwe stages op onze locatie. Nieuwsgierig naar de stages bij onze collega's op de andere locaties? Bekijk hier de vacatures.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.