Vorige
Nieuws

Stadspark IJmuiden na zestien jaar bouwen afgerond

Onthulling insectenhotel stadspark IJmuiden

Na zestien jaar is het mogelijk om een mooie wandeling door het afgeronde stadspark van IJmuiden te maken. Om de afronding van de werkzaamheden te vieren heeft Dura Vermeer als cadeau twee insectenhotels geschonken aan de buurt.

Wandeling door het stadspark

Wie een wandeling door het park maakt valt het meteen op: het ontwerp is gebaseerd op het versterken van de verbinding met de Heerenduinen. De Stijlgroep verzorgde de afgelopen twee decennia met succes de uitwerking van de stedenbouw en de landschapsinrichting. Je waant je in een glooiend duinlandschap met de typische duinbeplanting.

Een rondje wandelen

Wonen en recreëren in groen park

Op een zomerse dag recreëren veel buurtbewoners in het park. Van wandelen met de hond tot spelen in de speeltuin en skatepark. Daarom vinden bewoners het wonen in dit groene park ook zo heerlijk. In totaal hebben heeft Dura Vermeer 237 woningen gerealiseerd, waarvan 92 appartementen, 91 eengezinswoningen en 54 sociale huurwoningen.

De duinen van Stadspark IJmuiden

Duinlandschap

Het ontwerp versterkt de verbinding met de Heerenduinen

Cadeau voor de omgeving

Omdat de werkzaamheden officieel zijn afgerond heeft Dura Vermeer een insectenhotel cadeau gedaan aan de gemeente en de omgeving. Het insectenhotel past perfect in de duurzame en groene omgeving van het park. Rondom het insectenhotel zijn bijvriendelijke bloemen gezaaid. Zo wordt het park niet alleen een fijne plek om te wonen en recreëren voor de mens, maar ook voor de bijen en insecten!

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van Dura Vermeer Bouw Midden West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Jeroen Turenhout

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland
Jeroen Turenhout
Bouw & Vastgoed

André van Keulen

Projectontwikkelaar Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
André van Keulen