Vorige
Nieuws

Start nieuwbouw Weener XL

Weener XL krijgt een nieuw onderkomen op het oude Michelinterrein aan de Oude Vlijmenseweg. De nieuwbouw is nodig omdat het huidige gebouw verouderd is. De gemeente ‘s-Hertogenbosch en Dura Vermeer Bouw Zuid ondertekende afgelopen dinsdag de vooropdracht voor de eerste realisatiefase. De vergunning is inmiddels onherroepelijk.

Het contract voor de eerste fase van de nieuwbouwplannen is rond. Afgelopen dinsdag tekenden Martin Beukeboom en Sjoerd van het Erve, Weener XL (gemeente s’-Hertogenbosch) de vooropdracht voor de eerste fase van de nieuwbouw.

Bouwplannen

Binnenkort zijn de eerste veranderingen op het bouwterrein zichtbaar. De werkzaamheden starten met het inrichten van de bouwplaats, het plaatsen van tijdelijke hekwerken en verschillende grondwerkzaamheden. Na het plaatsen van de hekken en het aanleggen van de bouwwegen, start in week 44 het plaatsen van de paalfundatie. Deze is voor de kerst klaar. Alle direct omwonenden zijn inmiddels over de bouwplannen geïnformeerd.

Nieuwbouw Weener XL

Wethouder Huib van Olden: “We zijn blij dat we deze stap kunnen zetten. We komen steeds dichter bij het eindresultaat. Een gastvrije en duurzame omgeving voor de 17.000 inwoners die Weener XL jaarlijks ontvangt.” Ondertussen loopt het ontwerpproces nog door. De verwachting is dat het Technisch Ontwerp eind oktober is afgerond. In de laatste fase van het ontwerp wordt de bouw verder opgepakt. Naar verwachting vindt de definitieve oplevering in het tweede kwartaal 2022 plaats.

Het project op de voet volgen? Download de Dura Vermeer Bouw App en volg project Weener XL.  

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.