Vorige
Nieuws

Startsein gegeven voor 64 woningen Van der Pek

Donderdag 27 mei is de bouw van de 64 woningen in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord officieel begonnen! Het gaat om de renovatie van 31 bovenwoningen, 31 benedenwoningen met tuin en twee eengezinswoningen. De coronamaatregelen laten een borrel op de bouw nog niet toe, daarom is er een TolhuisThuis borrelpakket met volop lekkers uit Noord naar de toekomstige Van der Pek bewoners gebracht. Ook stond er een leuk programma voor ze klaar! Van een Amsterdam-Noord quiz tot aan filmpjes van de nieuwe bewoners en het bouwteam. Daarbij heeft Erna Berends, voorzitter dagelijks bestuur stadsdeel Amsterdam Noord samen met Bas Sijmonsbergen, Adjunct-directeur vastgoedontwikkeling Dura Vermeer Bouw Midden West de toekomstige bewoners toegesproken. Er waren maar liefst 56 nieuwe bewoners aanwezig om elkaar (digitaal) te ontmoeten en mee te proosten.

Oud in een nieuw jasje

Het kopen van een renovatiewoning brengt meerdere voordelen met zich mee. De woningen zijn energiezuinig en technisch voorbereid op stadsverwarming. Een fijne bijkomstigheid is dat de realisatie van een renovatiewoning ca. 8 maanden duurt, terwijl de bouw van een nieuwbouwwoning ruim een jaar duurt. Dura Vermeer Bouw Midden West werkt samen met Dura Vermeer Renovatie Midden West aan project Van der Pekbuurt. Naar verwachting worden de eerste woningen begin volgend jaar opgeleverd.

Wonen aan de leukste kant van Amsterdam

Met de pont op loopafstand naar het Centraal Station en de A’DAM Toren én het EYE Filmmuseum om de hoek, is de Van der Pekbuurt ideaal gelegen in Amsterdam-Noord. Typerend voor dit tuindorp met beschermd stadsgezicht is de jaren ’20 architectuur met een dorps karakter. De rode bakstenen muren, geglazuurde gele bakstenen banden en uitspringende portieken bepalen de architectuur van de buurt. De buurt heeft al meerdere prijzen op haar naam staan. Zo won het in 2018 de Amsterdamse Nieuwbouwprijs en de Arie Kepplerprijs.

Op een voorspoedige bouw!

Feestelijke (digitale) viering

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.