Vorige
Nieuws

Strooien in de lente; de gladheidsbestrijding mocht weer!

Dura Vermeer en Van Doorn strooien in Noord-Holland, Brabant en Friesland in verband met sneeuw (4)

Dat “april doet wat ‘ie wil” is ons allemaal niet ontgaan. Voor collega’s van de gladheidsbestrijding (eindelijk) tijd om op pad te gaan en de wegen veilig en begaanbaar te houden voor weggebruikers. In de nacht van 31 maart op 1 april gingen onze strooiwagens de weg op in Noord-Holland, Noord-Brabant en Friesland.

‘Ik zeg altijd: als het buiten koud wordt, krijgen wij het warm van binnen’, vertelt Mark Moerland, projectcoördinator bij Dura Vermeer Infra Assetmanagement. ‘We checken dan de pluim van Buienradar om de dauwpunttemperatuur, minimumtemperatuur en neerslag in de gaten te houden. Bij mogelijke sneeuw of ijzel is er van tevoren ook altijd contact met de opdrachtgever. Als het zo ver is, krijgen wij via het algemene strooinummer opdracht om een strooiactie uit te voeren. De mannen worden ingelicht voor een actie, welk type, hoe laat en dan gaan we de weg op’.

1
7

Samenwerking Dura Vermeer en Van Doorn met lokale partners

Bouwcombinatie Dura Vermeer en Van Doorn verzorgt de gladheidsbestrijding in Noord-Holland, Brabant en Friesland. De samenwerking met partners uit de regio’s is hierin enorm belangrijk. ‘Het zijn werkzaamheden die je niet direct verwacht van bouwbedrijven, maar die wel exemplarisch zijn voor de shift naar “ontzorgen” die in de sector gaande is’, vertelde Mike Borst, portfoliomanager bij Dura Vermeer Infra Assetmanagement, toen ook Friesland aan het portfolio van gladheidsbestrijding werd toegevoegd

Winterdienst

In het gladheidsseizoen van 2020-2021 liep vlogger Joshua mee met Mike Borst. In de vlogserie ‘Winterdienst’ maak je de voorbereidingen en strooiacties van dichtbij mee.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!