Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en NIRA Dynamics tekenen samenwerkingsovereenkomst om Nederlandse inframarkt te transformeren

Samenwerking Nira Dynamics

Beslissen op data

In plaats van onderbuikgevoelens

Verhoging

Van veiligheid en efficientie

Dura Vermeer en NIRA Dynamics hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee zij hun krachten bundelen bij het transformeren van de Nederlandse inframarkt. NIRA Dynamics gaat Dura Vermeer voorzien van krachtige in-car data waarmee de bouwer nieuwe waardevolle diensten gaat ontwikkelen.

In-car data verzamelen

De technologie van Nira is geïnstalleerd in personenauto's van de Volkswagen Groep. Deze technologie maakt gebruik van de bestaande sensoren in personenauto's om de condities van infrastructuur realtime te verwerken. Deze condities worden verzameld in een cloudomgeving waar het wordt samengevoegd en geanalyseerd. Daarna wordt deze informatie aangeleverd bij Dura Vermeer en hun onderhoudspartners.

Björn Zachrisson, business and strategy manager road maintenance bij NIRA Dynamics: "De samenwerking met Dura Vermeer geeft ons een geweldige uitgangspositie om de huidige manier van infrastructuur onderhoud in Nederland te veranderen. Dankzij onze gezamenlijke innovatiekracht gaan wij klanten diensten leveren met een grote toegevoegde waarde.”

Verstoringen en andere onregelmatigheden van het wegdek worden verzameld in een digitale interface. In de onderhoudstool en de digitale kaart is ook de frictiedata en dus de gladheid in te zien. Erg efficient bij het plannen van strooij-werkzaamheden bij winterse omstandigheden. Tegelijkertijd minimaliseren we zo ook de kans op ongelukken.

Samenwerking Nira Dynamics

Digitale interface

In de onderhoudstool en de digitale kaart is ook de frictiedata en dus de gladheid in te zien.

Nieuwe diensten met toegevoegde waarde

De waardevolle in-car data van NIRA Dynamics, gecombineerd met de brede ervaring van Dura Vermeer met de Nederlandse inframarkt en klantwensen, gaat leiden tot innovatieve diensten die de Nederlandse infrastructuurmarkt gaan transformeren.

Stijn van 't Hek, manager beheer en onderhoud bij Dura Vermeer: "Wij geloven dat data de toekomst is. Door de gegevens van NIRA Dynamics uit personenauto's te combineren met onze gespecialiseerde kennis, kunnen we diensten ontwikkelen waar de gehele waardeketen van profiteert. Van weggebruikers tot wegeigenaren en onderhoudspartijen. We gaan ons bij de ontwikkeling van nieuwe diensten op drie domeinen richten: assetmanagement, winteronderhoud en verkeersveiligheid."

Voordelen

De voordelen voor de Nederlandse inframarkt zijn enorm. Beslissingen kunnen worden genomen op basis van betrouwbare data in plaats van onderbuikgevoelens.  Daarnaast kunneen personenauto’s veel meer informatie verzamelen dan weginspecteurs. Bovendien kunnen overheden hun beslissingen transparant verantwoorden richting de maatschappij.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Assetmanagement Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!