Vorige
Nieuws

Werken binnen de avondklok: A7 richting Afsluitdijk afgesloten in twee richtingen

Dura Vermeer onderhoud A7

Dat er voordelen aan de avondklok zitten, heeft Via Optimum (een combinatie van Dura Vermeer en Van Doorn) bewezen. In samenwerking met Rijkswaterstaat is er binnen één week een volledige afsluiting van de Afsluitdijk in twee richtingen georganiseerd, zodat in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 februari een spoedreparatie kon worden uitgevoerd op de A7 bij Den Oever.

Het gebruik van het zogenoemde calamiteitenkruis, vanwege de werkzaamheden rondom de versterking van de Afsluitdijk, heeft zijn tol geëist van de ZOAB deklaag en is daarom met spoed vervangen. Zij aan zij hebben Dura Vermeer en Van Doorn met twee spreidmachines in beide rijrichtingen op de A7 tot aan de Afsluitdijk 3000m2 asfaltdeklaag vervangen. De asfaltdeklaag van de hoofdrijbaan is vervangen tot de bruggen bij de Stevinsluizen, waarbij er acht lusparen voor de slagboominstallatie en een gladheidsmeldsysteem in de deklaag is vervangen.

1
4

Via Optimum

Via Optimum is een combinatie van Dura Vermeer en Van Doorn Geldermalsen in samenwerking met SPIE. De combinatie heeft twee onderhoudscontracten met Rijkswaterstaat; regio Veghel (Zuid Nederland Midden) regio Alkmaar (West Nederland Noord). Voorafgaand aan de start van Via Optimum hadden de drie partijen al vaker samengewerkt, waarbij de nodige kennis en ervaring was opgedaan om de werkzaamheden van Via Optimum goed uit te voeren.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.