Vorige
Nieuws

WaakSaam maakt kruising N248 Kanaalweg-Wadweg veiliger

Nieuwe kruising N248 Kanaalweg-Wadweg (2)

Op 28 februari is WaakSaam begonnen met het verbeteren van de verkeersveiligheid op de kruising van de N248 Kanaalweg met de Wadweg bij Schagen. Veel fietsende scholieren maken gebruik van deze kruising. Het oversteken van de N248 wordt als lastig ervaren, omdat auto’s een hoge snelheid hebben en er beperkt ruimte is voor fietsers. Samen met de omgeving is daarom onderzocht hoe de kruising veiliger gemaakt kan worden.

Dat heeft geleid tot een snelheidsverlaging voor automobilisten van 80 naar 50 kilometer per uur. Daarnaast worden er twee drempels aangebracht rondom de kruising, zodat de snelheid nog lager is wanneer de kruising wordt gepasseerd. Tussen de weg en het fietspad wordt een haag geplaatst, zodat de fietsers niet schuin kunnen oversteken, maar dat doen via de oversteekplaats.

1
4

Over WaakSaam

WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van provincie Noord-Holland tot juni 2025 vaarwegen, wegen, bruggen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland. Daarbij worden op maat gesneden adviezen gegeven om het functioneren en presteren van het gebied te verbeteren, zodat het steeds beter voldoet aan de wensen en behoeftes.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Assetmanagement Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!