Vorige
Nieuws

Bedrijventerrein Trekkersveld Zeewolde klaar voor de toekomst

Het groot onderhoud van bedrijventerrein l en ll Trekkersveld in Zeewolde is afgerond. Op donderdag 3 februari brak Egge Jan de Jonge, wethouder Gemeente Zeewolde, met een rupskraan de laatste dam tussen de nieuwe watergang langs de Spiekweg en de Hoge Vaart.

In opdracht van gemeente Zeewolde en Waterschap Zuiderzeeland werkte Dura Vermeer vanaf de zomer 2020 aan het verduurzamen en het toekomstbestendig maken van het bedrijventerrein.

Duurzaam klimaat

Tijdens de werkzaamheden werd gebruik gemaakt van elektrische machines en gerecyclede materialen om zo de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden. Naast het vervangen en vergroten van drieënhalve kilometer riolering, werd het asfalt vervangen door een duurzamere variant, werden 400 bomen aangeplant en een zesenhalve kilometer wadi aangelegd. Dat is een bufferings- en infiltratievoorziening die tijdelijk gevuld kan worden met hemelwater.

Nieuwe watergang

Als laatste werd een nieuwe watergang aangelegd die is aangesloten op het kanaal de Hoge Vaart. Door de aanpassing van de riolering en de aanleg van de watergang kan het overtollige water naar de watergang stromen en wordt de overlast beperkt. Met het verbinden van de watergang en het kanaal zijn alle werkzaamheden voor het groot onderhoud succesvol afgerond.

1
6
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Jaap Miggels

Bedrijfsleider Dura Vermeer Infra Noord West Regio Noord-Holland, Regio Flevoland
Jaap Miggels