Vorige
Nieuws

Terugblik geslaagde Dag van de Veiligheid

Dura Vermeer kijkt terug op een geslaagde Dag van de Veiligheid. In het hele bedrijf werd stil gestaan bij de kernboodschap: Veiligheid op #1.

Job Dura benadrukte die boodschap nogmaals aan alle medewerkers van Dura Vermeer. ‘Veiligheid op #1 stopt nooit’. Hij riep iedereen op zoveel mogelijk gebruik te maken van de SAVE-app voor het maken van meldingen. ‘Hoe meer we leren, des te beter we kunnen anticiperen op beheersmaatregelen,’ aldus de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Veiligheidskrant

Traditiegetrouw werd de Dag van de Veiligheid vergezeld met de Veiligheidskrant van Dura Vermeer, die dit jaar gepaard ging met een mooie animatie. De krant staat geheel in het teken van het veiligheidsbeleid en werd massaal gedeeld op social media. Getuige complimenten als “verfrissend”, “waardevolle informatie”, “ondersteunend cursusmateriaal” was de krant wederom een succes en een uiting dat Dura Vermeer veiligheid op #1 heeft staan.

Bijeenkomsten en safety walks

Daarnaast zijn in het hele bedrijf initiatieven ontplooid om veiligheid te bespreken. Dit begon ’s ochtends met toolboxmeetings op de bouwplaatsen, milieu-inspecties en digitale bijeenkomsten voor iedereen die zowel op kantoor als thuis werkt. Met presentaties en (pub)quizjes over bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen gingen medewerkers in gesprek over belangrijke onderwerpen zoals het herkennen van risico’s, het aanspreken over (on)veiligheid en houding en gedrag. 

Met inachtneming van alle coronamaatregelen zijn er op verschillende projecten safety walks gehouden door directieleden van de divisie Bouw en Vastgoed en de divisie Infra. Zo brachten leden van de Raad van Bestuur een bezoek aan het Herman Gortercomplex in Utrecht en House of Delft in Delft. 

SAVE-app

Nieuws was er ook op deze Dag van de Veiligheid. Sinds afgelopen woensdag is er een nieuwe optie beschikbaar in de SAVE-app, namelijk het indienen van een verbeteridee. Vrijwel direct zijn de eerste verbeterideeën ingestuurd door collega’s die direct worden opgepakt. Eén van die verbeterideeën, het uitvoeren van werkplekinspecties via de SAVE-App, is al in ontwikkeling en wordt binnenkort uitgerold voor medewerkers van de divisie Infra. Ander nieuws op de Dag van de Veiligheid was de lancering van de landelijke richtlijn demontage van liften waarin de afdeling KAM van de divisie Bouw en Vastgoed een belangrijke rol speelde.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.