Vorige
Nieuws

Tophalte en stationsplein Hollands Spoor geven reizigers warm welkom in Den Haag

Door met de tram over het vernieuwde Stationsplein naar de Tophalte op Hollands Spoor te rijden heeft burgemeester Pauline Krikke samen met wethouder Boudewijn Revis het nieuwe visitekaartje van de stad in gebruik genomen. Met de twee zogeheten Tophaltes aan weerzijden van het Stationsplein heeft Den Haag er weer een stadsentree van allure bij.

​'BLIJ VOOR BEWONERS EN ONDERNEMERS'

Op vrijdag 26 januari reed burgemeester Pauline Krikke, als officiële openingshandeling van het Stationsplein Hollands Spoor, een nieuwe tram (Avenio) naar de nieuwe Tophalte. Krikke: "Dit vernieuwde Stationsplein en de mooie Tophalte zijn niet alleen goed nieuws voor de reizigers. Ik ben ook blij voor de bewoners en ondernemers in de buurt. Ik bewonder hun geduld gedurende de bouwwerkzaamheden".

'STELSELMATIG INVESTEREN'

De opening van het Stationsplein is de eerste aanzet van de Loper Oude Centrum, de route van het Stationsplein via de Stationsweg en de Wagenstraat naar de Haagse binnenstad. Boudewijn Revis (Buitenruimte): "Door stelselmatig te investeren in de buitenruimte geef je de reiziger een warm welkom. Immers een stad krijgt maar één keer de kans om een eerste indruk te maken. Als er dagelijks zo'n 40.000 reizigers gebruik maken van de tram en je kunt ze verleiden om de binnenstad in te lopen, daar varen de ondernemers wel bij. Bovendien kunnen de inwoners van de stad optimaal genieten van dit prachtige plein."

Op het Stationsplein staan nu twee zogeheten Tophaltes. Groter, breder, rolstoel-toegankelijk, comfortabel en met een fraaie, grote overkapping. Deze haltes bieden voor de reizigers meer comfort tijdens het wachten. De haltes zijn ook zodanig gebouwd dat reizigers met een rolstoel, kinderwagens of rollators makkelijk de nieuwe trams (Avenio) van de HTM kunnen in- en uitstappen. Voor slechtzienden en blinden is, via de geleidelijnen op het wegdek van de perrons, een informatiepaaltje te vinden. De DRIS-borden (Digitaal Reizigers Informatie Systeem) geven voor de overige reizigers de vertrekinformatie van de verschillende trams weer.

KWALITATIEF HOOGWAARDIG OV

De nieuwe Tophalte Hollands Spoor, een belangrijk OV knooppunt voor stad en regio, biedt reizigers meer comfort en overzicht met twee grote overdekte eilandperrons. De opening van de tophalte Hollands Spoor vormt de afsluiting van het overkoepelende netwerk randstadrail project. Er is door Dura Vermeer 7 maanden hard gewerkt rondom het stationsplein Hollands Spoor. Dura Vermeer heeft 3000m2 natuursteen aangebracht op het stationsplein en heeft 2000m2 met de hand herstraat. Daarnaast zijn er 7 nieuwe wissels, 650 meter nieuw spoor, 1 nieuwe kruising, 2 tophaltes, 3 kilometer nieuwe bovenleiding en wisselsturing aangelegd.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.