Vorige
Nieuws

Topprestatie: alle railbedrijven op trede 5 Safety Culture Ladder

De dochterondernemingen van Dura Vermeer Railinfra, ASSET Rail en Saferail, hebben onlangs ook trede 5 van de Safety Culture Ladder bereikt. Daarmee hebben alle drie de railbedrijven het hoogste veiligheidsniveau behaald. In mei van dit jaar doorliep Dura Vermeer Railinfra voor de vijfde keer op rij met succes de audit voor trede 5.

Veiligheidscultuur en -bewustzijn

Dit succes is natuurlijk mogelijk gemaakt door alle collega's (eigen én onderaannemers) die dagelijks hard werken aan de spoorinfra en invulling geven aan onze veiligheidscultuur en het veiligheidsbewustzijn, samen met onze samenwerkingspartners in de branche.

Taco van Prooijen, directeur van Saferail, zegt hierover:
‘Ik ben ontzettend trots op het hele team dat deze prestatie heeft geleverd. Trede 5 van de SCL bereik je niet met één of twee medewerkers, maar is echt een kwestie van organisatiecultuur. Iedere Saferailer heeft in het afgelopen jaar keihard gewerkt om van trede 4 naar trede 5 te gaan.’

Directeur ASSET Rail Jorn Pruntel is ook verheugd met het behaalde resultaat: ‘Voor het tweede opeenvolgende jaar hebben we trede 5 bereikt. De recente audit bevestigt onze continue inzet op het vlak van veiligheid en ons vermogen om te leren van incidenten. Het is tevens een groot compliment voor onze medewerkers, het is altijd leuk om zo’n betekenisvol compliment te krijgen van buiten de eigen organisatie.’

De Safety Culture Ladder is een landelijke beoordelingsmethode die bedoeld is als maatregel om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede.

Dagelijks wordt er hard gewerkt aan de spoorinfra

Lees meer van Dura Vermeer Railinfra Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van ASSET Rail Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van Saferail Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!