Vorige
Blog

Van jonge timmerman naar gedreven uitvoerder: Irfan Kot maakt het waar

Ruim twintig jaar geleden stapte Irfan Kot als zestienjarige het toenmalige kantoorpand van Dura Vermeer Bouw Zuid West binnen, aangemoedigd om in de voetsporen van zijn vader te treden. Met succes: in diezelfde week kon hij aan de slag als timmerman bij Dura Vermeer. Als tiener droomde Irfan ervan om te sparen voor een scooter. Inmiddels is hij vele doelen en een grote gezinsuitbreiding verder. De scooter is er nooit gekomen. Wel geniet hij van zijn tijd met zijn vrouw, drie mooie kinderen én een uitdagende functie als uitvoerder.

De enthousiaste werkverhalen van zijn vader haalde Irfan toentertijd over de streep om te solliciteren bij Dura Vermeer. “Ik had mijn studie net afgerond en moest van mijn vader een beslissing maken wat ik wilde doen. De keuze om in de voetsporen van mijn vader te treden heeft goed uitgepakt. Ik heb in de jaren daarna samen met hem aan mooie projecten mogen werken. Van mijn vader heb ik de nodige discipline bijgeleerd en geleerd om planmatig te werken.”

Wij starten hier met de dagstart, waar de planning en leveringen voor de dag worden besproken met een bakkie koffie

In deze functie moet je snel schakelen
Door de jaren heen heeft Irfan een mooi carrièrepad bewandeld. “Ik ben bij Dura Vermeer gestart als timmerman, waarna ik een aantal jaar heb gewerkt als leermeester en voorman. Inmiddels ben ik ruim drie jaar werkzaam als uitvoerder en zit ik helemaal op mijn plek. Voor mij komt alles samen in deze rol. Het is een dynamische functie, waarbij je snel moet schakelen. Ik ben blij dat ik hiervoor ruime ervaring heb opgedaan op de bouwplaats. Hierdoor kan ik mij een goede voorstelling maken van dat wat gerealiseerd moet worden en is het makkelijker om je in te leven in het team. Ik merk dat ik hierdoor beter kan aansturen en praktische planningen kan maken.”

Geen dag is hetzelfde
Hoewel iedere werkdag anders is, probeert de ambitieuze uitvoerder dagelijks een duidelijke planning aan te houden. “Wij starten hier met de dagstart rond 06.45 uur, waar de planning en leveringen voor de dag worden besproken met een bakkie koffie. Hierna maak ik een rondje over de bouwplaats, waar ik direct de veiligheid op de bouwplaats check. Dan loop ik al snel naar mijn team en kijk ik of alles volgens planning loopt. Zichtbaar zijn op de bouwplaats is voor mij belangrijk, zodat het team mij kan aanspreken en je goed op de hoogte bent van wat er speelt. Gedurende de dag houd ik nauw contact met alle externe partijen, zoals leveranciers en onderaannemers.”

Er is altijd een fijne, onderlinge sfeer met collega's

Die sfeer zorgt ervoor dat ik na twintig jaar nog steeds iedere dag met plezier naar werk ga

Het Hefkwartier Rotterdam
Momenteel werkt Irfan samen met zijn team aan het Hefkwartier in Rotterdam. “Ik heb Hefkwartier fase DYZ inmiddels overgedragen aan een collega. Nu ben ik verantwoordelijk voor fase X: de laatste fase van Hefkwartier. De komende periode wordt de fundering gemaakt, waarna de begane grond vloer wordt gelegd en we aan de slag gaan met het skelet van het gebouw. Ik vind het gaaf om in mijn eigen stad te kunnen bouwen en bij te dragen aan de laatste fase van dit iconische project aan de Maas.

De puzzel passend maken
Na twintig jaar nog steeds vol passie werken bij Dura Vermeer, hoe doe je dat? “Ik zie het werk als een puzzel die je iedere keer opnieuw passend maakt. Het team, de planning, veiligheid en de voortgang: alles moet goed op elkaar aansluiten. Wanneer dat lukt en je ziet dat collega’s het naar hun zin hebben op het werk en plezier hebben in wat ze doen; dat geeft mij voldoening. Samen zetten we elke keer opnieuw een mooi resultaat neer en tillen we het werk naar een hoger niveau. Ik denk dat dit de reden is dat veel collega’s voor een lange periode bij Dura Vermeer werken. Hier is veel mogelijk, indien je daar zelf voor wil gaan. In mijn tijd bij Dura Vermeer heb ik al veel collega’s mooie stappen zien maken. Dat vind ik gaaf om te zien”.

Toekomstvisie
Naar verwachting wordt Hefkwartier fase X in 2025 opgeleverd. Een mooie planning voor de komende twee jaar, waarbij het laatste puzzelstukje van gebiedsontwikkeling Hefkwartier wordt gerealiseerd. Welk project hierna op zijn pad komt, weet hij nog niet. Wel zou Irfan in de toekomst door willen groeien richting hoofduitvoerder. “Ik wil graag in de uitvoering blijven, hier ligt mijn passie. Ik krijg energie van het werken met de collega’s buiten en samen iets moois neerzetten. Er is altijd ruimte voor een grapje of een mooi verhaal. In de loop van de tijd bouw je echt een band met elkaar op en weet je niet alleen wat er op werk speelt, maar ook thuis. Die fijne, onderlinge sfeer maakt dat ik na twintig jaar nog steeds elke dag met plezier naar werk ga”.

Jouw eigen carrièrepad bewandelen binnen Dura Vermeer Bouw Zuid West? Bekijk hier onze openstaande vacatures en wie weet tot snel!

Bekijk de vacatures

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.