Vorige
Nieuws

Verkeer rijdt over eerste 600 meter van de nieuwe A16 Rotterdam

Dura Vermeer -  N209 - A16 Rotterdam 2

Twee mijlpalen in Rotterdam! Verkeer op de N209 ter hoogte van de Ankie Verbeek-Ohrlaan rijdt sinds maandag 18 juli over de eerste 600 meter van de nieuwe A16 Rotterdam. In het weekend van 15 t/m 17 juli heeft een omzettingsweekend plaatsgevonden, waarbij de N209 een stukje is opgeschoven en verkeer nu onder het eerste deel van het viaduct doorrijdt en over de eerste meters van de nieuwe A16.

De omzetting is nodig om ruimte te creëren voor het afbouwen van het tweede deel van het viaduct bij de Ankie Verbeek Ohrlaan, de toekomstige op- en afrit en diverse grondwallen.

1
3

Over de A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe, 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.

 

Fotografie: Sjaak Boot

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!