Vorige
Nieuws

Verkoop nieuwbouwproject Waterzeil van start op 18 april

53 duurzame woningen en 26 duurzame appartementen

Tussen de Oude Maas en het stadscentrum van Spijkenisse ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer 79 duurzame koopwoningen in Waterzeil. Het nieuwbouwproject vormt het sluitstuk van de gebiedsontwikkeling De Haven Spijkenisse. Met dit project levert Dura Vermeer een belangrijke bijdrage in een gevarieerd woningaanbod in Spijkenisse, die de doorstroming op de woningmarkt bevordert. De verkoop start op dinsdag 18 april.

De woningtypes variëren van eengezinswoningen tot penthouses. Het project heeft de uitstraling van een oud-Hollandse havenstad. De nautische sferen zijn hier duidelijk voelbaar vanwege de havenkade met de watertaxi voor de deur en de ligging van de Oude Maas om de hoek. Nicolle Terlouw (Directeur Vastgoedontwikkeling Dura Vermeer): “Met trots presenteren we het sluitstuk van De Haven Spijkenisse, waarbij het nautische thema in lijn ligt met de eerdere deelplannen van de gebiedsontwikkeling. Met de bouw van Waterzeil spelen we in op de vraag naar woningen in de gewilde segmenten, zoals duurzame woningen onder de NHG-kostengrens. Het gevarieerde woningaanbod in Waterzeil levert een relevante bijdrage aan de doorstroming binnen de woningmarkt van Spijkenisse.”

Wonen bij het water

De appartementen in Waterzeil bieden uitzicht over de havenkade, de molen, of de speeltuin en het groen

Toekomstbestendige woningen

De woningen in Waterzeil zijn energieneutraal en beschikken over slimme installaties, zoals een bodemwarmtepomp, zonnepanelen en triple glas

Betaalbare woningen in Spijkenisse 
In Waterzeil valt meer dan een derde van het duurzame woonprogramma onder de zogeheten NHG-kostengrens, welke sinds 1 januari 2023 € 429.300, - bedraagt voor energieneutrale woningen. Indien kopers een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), kunnen zij in aanmerking komen voor een financieel aantrekkelijke rentekorting. Kopers die een lening afsluiten met NHG kunnen daarnaast opvragen of zij in aanmerking komen voor een starterslening bij de gemeente Nissewaard. Met een starterslening is het mogelijk om bovenop de maximale hypotheek met NHG een extra bedrag te lenen. Hierover betaalt de koper tijdelijk geen rente en aflossing. Met dit initiatief willen de gemeente en Dura Vermeer het woningaanbod naast het midden – en hogere segment ook toegankelijk maken voor starters.  
 
Chris Hottentot, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling van Nissewaard: “Met dit project zorgen we voor meer diversiteit aan woningen, zodat iedereen een woning kan vinden die bij hen past. De komende jaren werken we verder aan een uitgebalanceerd en gevarieerd aanbod, met oog voor de duurzame eisen van deze tijd.”

Toekomstbestendige woningen 
Binnen het project Waterzeil staat duurzaamheid centraal. Alle grondgebonden woningen zijn energieneutraal en beschikken over slimme installaties zoals onder andere een bodemwarmtepomp, zonnepanelen en triple glas. Ook de appartementen en penthouses zijn energiezuinig middels warmte-koude-opslag en zijn voorzien van slimme installaties zoals triple glas en douche- en ventilatie WTW. De verwerking van deze duurzaamheidsaspecten in de woningen biedt de koper veel comfort en maandelijks een forse besparing op de energierekening. Ook worden bij de woningen de erfafscheidingen mee ontworpen om zo groen toe te voegen aan de wijk.

Gevarieerd woningaanbod

Het gevarieerde aanbod in Waterzeil levert een relevante bijdrage aan de doorstroming binnen de woningmarkt van Spijkenisse

Nautische sferen

Op deze plek zijn de nautische sferen duidelijk voelbaar vanwege de havenkade voor de deur en de ligging van de Oude Maas om de hoek

De Haven Spijkenisse 
Waterzeil is onderdeel van De Haven Spijkenisse, met De Elementen als overkoepelende gebiedsontwikkeling. De Haven Spijkenisse betreft een gebiedsontwikkeling van VOF Dijkzone: een samenwerkingsverband tussen Dura Vermeer, Ballast Nedam Development en VORM. Het gebied vormt een belangrijke schakel tussen het stadscentrum van Spijkenisse en de Oude Maas. Het groene en nautische karakter in combinatie met de gunstige ligging ten opzichte van het stadscentrum vallen in de smaak. Eerdere projecten die tot nu toe in verkoop zijn gebracht, waren al snel uitverkocht. Inmiddels is een groot deel van De Elementen bebouwd en bewoond. De online verkoop van Waterzeil start op dinsdag 18 april om 09.00 uur, met een bijbehorend fysiek evenement in de avond van 17:30 tot 19:00 uur. Het start verkoop evenement vindt plaats in het Elementenhuis aan de Hongerlandsedijk 1, te Spijkenisse. 
 
Waterzeil 
Meer informatie over het project en het start verkoop event is te vinden op www.waterzeil-spijkenisse.nl. Alle belangrijke documenten, waaronder de verkooptekeningen, technische omschrijvingen, brochure, prijslijst en het aankooptraject zijn beschikbaar op de website. Indien belangstellenden vragen hebben, is het mogelijk om contact op te nemen met het verkoopteam van TW3.
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.