Vorige
Nieuws

Voor de derde keer; winst in Bergen op Zoom

Voor de derde keer wint Dura Vermeer Bouw Zuid de selectie voor de ambitieuze gebiedsontwikkeling ScheldeVesting.

Naast het ontwerp en de bouw van Oost Kwartier en West Kwartier (perceel 3 en 4) is nu ook perceel 6 aan Dura Vermeer Bouw Zuid gegund, ‘Zuyd Kwartier’.  In totaal realiseert Dura Vermeer straks 210 woningen in drie verschillende fases.  Samen met architectenbureau Visser en Bouwman zijn we zo goed op weg om onze bijdrage te leveren aan deze duurzame, gevarieerde en groene woonwijk op een bijzondere plek grenzend aan de oude binnenstad.

De gunning van Zuydkwartier is een feestelijke gebeurtenis en een belangrijke volgende stap in de realisatie van De Nieuwe Vesting. ’Nieuwe Vesting’ is onderdeel van ‘ScheldeVesting’; binnenstedelijke nieuwbouw, passend bij de historie van Bergen op Zoom. ScheldeVesting bestaat uit verschillende deelgebieden waarin wonen, werken en recreëren gecombineerd worden.

Dura Vermeer Bouw Zuid realiseert straks 210 woningen in 3 fases.

Dura Vermeer heeft in de tender het onderscheid gemaakt door een helder planconcept met rake architectuur die aansluit bij het industriële verleden van de plek en bij de (aanstaande) nieuwbouw in de directe omgeving. In de planvorming stond de kwaliteit van de verschillende woningen centraal. Er zijn vijf verschillende woonvormen in het plan bedacht die door het fijne ontwerp van Visser en Bouwman één geheel uitstralen. Van huur tot koopwoningen en van grondgebonden seniorenwoningen tot penthouses. Ondanks de variatie in woningtypes er een mooi ensemble aan woningen ontstaan die naadloos aansluit bij de directe omgeving.  

Er is plaats voor 50 woningen bestaande uit 19 huur-appartementen, 13 koopappartementen, 6 levensloopbestendige woningen en 12 grondgebonden woningen. Het parkeren is zoveel mogelijk in het binnen-gebied bedacht zodat er in de openbare ruimte extra ruimte ontstaat voor groen en verblijfsruimte. Bij de aanleg van het binnen-gebied gaat extra aandacht uit naar natuur-inclusieve oplossingen zoals half-verharding ter plaatse van de parkeerplekken, groendaken op de bergingen en de inzet van insecten en vogelkastjes. 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.