Vorige
Blog

Waakt EMA over onze gezondheid

Amsterdam mag zich verheugen op de komst van een gerenommeerde sterspeler: het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA), dat nu nog in Londen is gesitueerd, krijgt een plek op de Zuidas. De ambitie is om een 38.000 m2 (bruto vloeroppervlakte) van circa 80 meter hoog te bouwen in een tijdsbestek van een krappe twee jaar met een BREEAM Excellent rating en een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG)-energieprestatie. Dit laatste houdt in dat 50% van de energiebehoefte duurzaam wordt verkregen.

MATERIALISATIE

Om te voldoen aan de hoge duurzaamheidseisen worden duurzame materialen met een hoge standaard toegepast. Natuursteen en hout vormen de basis in het hele pand. Sterke lijnen vormen een heldere hiërarchie en structuren en details geven een hoge kwaliteit aan het gebouw.

WERKPLEKKEN

Naast kantoorruimte bevindt zich in het nieuwe gebouw een conferentiecentrum, foyer, sky- en koffielounge, restaurant en daktuin. Het doel: een creatieve en intellectueel stimulerende werkomgeving bieden voor de medewerkers van EMA, dat verantwoordelijk is voor de wetenschappelijke beoordeling van geneesmiddelen voor mens en dier en de bewaking van de kwaliteit van geneesmiddelen binnen de Europese Unie. De circa 900 werkplekken bevinden zich voor het grootste deel in open kantoortuinen. Daarnaast beschikt elke verdieping over individuele werkplekken en stilteruimtes. Bijzonder kenmerk van het nieuwe EMA-gebouw is het geïntegreerde landschappelijk lint dat binnen met buiten verbindt. Hierin vormen entree, daktuin en een verticale tuin de basis. Dura Vermeer heeft in maart 2018 samen met het Rijksvastgoedbedrijf het contract ondertekend voor de realisatie van het Design, Build en Maintain project voor de nieuwbouw van de huisvesting voor EMA. Dura Vermeer werkt samen met Heijmans aan dit project onder de naam Bouwcombinatie EMA VOF. De bouwcombinatie is verantwoordelijk voor de bouwkundige realisatie en installatietechnische voorzieningen inclusief een onderhoudsperiode van 20 jaar. Het EMA-kantoor wordt november 2019 opgeleverd. Voor Dura Vermeer is het kantoor van EMA niet het eerste kantoor dat zij aan de Zuidas bouwt. De afgelopen jaren verrezen de kantoren van Stibbe, AkzoNobel, Nomahouse en Atrium. Vermeer, later Dura Vermeer was eind jaren ’90 verantwoordelijk voor de realisatie van het hoofdkantoor van ABNAmro aan de Zuidas.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.