Vorige
Nieuws

Wegen Vechtdal Verbinding opgeleverd en overgedragen

Vechtdal Verbinding, Dura Vermeer (1)

Op vrijdag 1 juli heeft aannemerscombinatie VDV, bestaande uit Dura Vermeer, BAM Infra en FL, de werkzaamheden aan de Vechtdal Verbinding afgerond en opgeleverd aan de provincie Overijssel. Die heeft op haar beurt het wegbeheer van de wegen en waterwegen rond de N340, N377 en N48 teruggegeven aan de gemeentes Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Zwolle en De Wolden. Ook waterschap Drents Overijsselse Delta en Rijkswaterstaat kregen het eigendom terug. De wegen en waterwegen werden de afgelopen jaren grondig aangepakt en aangepast door de aannemerscombinatie en een jaar eerder opgeleverd dan gepland.

Vrijdag was het formele moment van overdracht en tekenden betrokken bestuurders voor het weer overnemen van de weg. Een belangrijk moment. Het werk is door de aannemer VDV afgerond en teruggegeven aan de nieuwe eigenaar en wegbeheerder. Vanaf dat moment zijn de beheerders zelf weer verantwoordelijk voor alles wat er gebeurt op en met de nieuwe weg.

Aannemer VDV zwaait af

Met de oplevering en overdracht is een mooie mijlpaal bereikt, waarbij de wegen anderhalf jaar eerder dan gepland gereed zijn. Een prestatie waar alle partijen trots op zijn. Hoewel het leeuwendeel van de werkzaamheden klaar is, betekenen de oplevering en overdracht niet dat het project Vechtdal Verbinding helemaal klaar is. De provincie gaat eind dit jaar, begin volgend jaar de groencompensatie uitvoeren en Dura Vermeer bouwt samen met ProRail aan een fietstunnel ter hoogte van de Hessenweg. Eind 2023 rondt de provincie het project Vechtdal Verbinding volledig af.

Vechtdal Verbinding

Dagelijks rijden er veel (vracht)auto's vanuit het oosten van Overijssel via de N340, N48 en N377 naar Zwolle, Ommen, Hardenberg en omgekeerd. Deze wegen zijn vooral in de spits erg druk. Hierdoor vermindert de doorstroming en loopt het verkeer vast. Om het verkeer ook op de lange termijn veilig en vlotter te kunnen laten doorrijden, heeft provincie Overijssel besloten deze wegen aan te passen. 

1
4
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Somia Marchouch

Vakgroepmanager Omgevingsmanagement Regio Heel Nederland
Somia Marchouch