Vorige
Nieuws

Verdere verduurzaming bedrijventerrein Spoorlanden gestart

Drone foto van Industrieterrein Spoorlanden

Dura Vermeer is als onderdeel van bouwteam Spoorlanden gestart met het vervolg van de werkzaamheden aan bedrijventerrein Spoorlanden in Kampen. Het bouwteam richt zich in deze fase op de Spoordwarsstraat, Kraton en een gedeelte van de Spoorstraat. De werkzaamheden van deze fase zijn naar verwachting in week 45 afgerond.

Verduurzaming

Belangrijke elementen uit de scope voor deze fase zijn voor het bouwteam het vervangen van de riolering vervangen en het aanpassen van de grondwaterstand dankzij de aanleg van een drainagesysteem. Hierdoor wordt ook dit gebied van het bedrijventerrein klimaatbestendiger gemaakt. Hierbij ligt de focus op zoveel mogelijk hergebruik van vrijkomende bouwstoffen. Het gebied wordt bovendien voorzien van een duurzame uitstraling.

‘Na de succesvolle verduurzaming van het eerste deel van Spoorlanden kijken we uit naar het verder verduurzamen van dit belangrijke bedrijventerrein. Het voelt goed om echt een verschil voor de omgeving te maken en een toekomstbestendig resultaat te realiseren,’ aldus Harm Brouwer, bedrijfsleider bij Dura Vermeer.

Bekijk alle duurzame projecten in Noord-Oost Nederland

Uitgebreide voorbereiding

Bouwteam Spoorlanden heeft de omgeving net als bij eerdere fases weer nauw betrokken bij de voorbereidingen. Het bouwteam ging in gesprek met de betrokken bedrijven. Niet alleen over hun bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden, maar juist ook over wat zij kunnen doen om te verduurzamen en zo duurzaamheid te verankeren in het bedrijventerrein.

Vervolg revitalisering

In 2023 staat de uitvoering van de Ondernemersstraat en een deel van de Spoorstraat gepland. Daarnaast wordt in de laatste fase de Kop van Spoorlanden in 2024 gerevitaliseerd.

Revitalisering Spoorlanden

Dura Vermeer zet zich samen met de gemeente Kampen en Anacon Infra in bouwteam verband in om de bereikbaarheid en leefbaarheid op bedrijventerrein Spoorlanden te verbeteren. Door meer eenheid en structuur aan te brengen, wordt de doorstroming, verkeersveiligheid en uitstraling verbeterd.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!