Vorige
Nieuws

Bouwteamovereenkomst Spoorlanden getekend

De gemeente Kampen, Anacon Infra en Dura Vermeer hebben de overeenkomst voor bouwteam Spoorlanden getekend. De komende vier jaar gaan we samen industrieterrein Spoorlanden in Kampen revitaliseren.

Omgeving betrokken bij vergroten veiligheid en verduurzaming

In fase 1 wordt de Spoorstraat vanaf het kruispunt met de Kraton tot en met de aansluitingen met de Spoordwarsstraat heringericht. Deze prioritering komt van de ondernemers die gevestigd zijn op Spoorlanden. Zij worden namelijk nauw betrokken bij dit project. Zo zijn zij ook betrokken bij het maken van de ontwerpen.

Begin situatie bij revitaliseren industrieterrein Spoorlanden in Kampen.

Verduurzamen uitstraling

We gaan de uitstraling van Industrieterrein Spoorlanden verduurzamen.

Uitgangsituatie industrieterrein Spoorlanden in Kampen

Eenduidige verhardingen

We gaan structuur creëren door alle soorten en kleuren verhardingen strak te trekken.

Drone foto van Industrieterrein Spoorlanden

Fase 1

Dit jaar richt het bouwteam zich op fase 1 van de revitalisatie van Spoorlanden. We gaan de verkeersveiligheid vergroten en verkeerskundig een betere duiding geven aan de inrichting van de weg. Hierbij verbeteren wij ook direct het duurzame karakter en de ruimtelijke uitstraling om bij te dragen aan een groener en gezonder Nederland. Zo bouwen wij tijdens dit project verder aan onze duurzaamheidsambitie “groener en gezonder.”

‘Specialist in bouwteams’

‘Dankzij ons uitgebreide ervaring met het werken in bouwteams kun je Dura Vermeer een echte bouwteamspecialist noemen,’ aldus André van der Vegt, Directeur bij Dura Vermeer. Hij vervolgt, ‘Als familiebedrijf zit samenwerken en oog hebben voor de omgeving en elkaar echt in onze DNA. Wij zijn dan ook blij dat we samen met de Gemeente Kampen en Anacon Infra in bouwteamverband bij gaan dragen aan de toekomstbestendigheid van industrieterrein Spoorlanden.’

WAT GAAN WE SAMEN DOEN?

Flexibel samenwerken

De komende vier jaar realiseert het bouwteam ieder jaar een fase. De invulling van deze fases bepaalt het bouwteam samen met de omgeving op basis van het dan beschikbare budget. Dankzij deze flexibele samenwerking zorgen we er samen voor dat de Gemeente Kampen en de omgeving van de Spoorlanden de meeste toegevoegde waarde krijgen voor de middelen die beschikbaar zijn. In de komende periode wordt eerst het ontwerp uitgewerkt waarna in september gestart wordt met de realisatie.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

André van der Vegt

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost Regio Overijssel, Regio Groningen, Regio Friesland, Regio Drenthe, Regio Gelderland, Regio Utrecht
André van der Vegt