Vorige
Oceans

Van leegstaand laboratorium tot Impact Hub voor circulaire ondernemen

Oceans - Dopper

Haarlem
1 jaar
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Een plek die je gezonder en frisser verlaat dan dat je binnenkwam. Dát is wat een ideale werkplek teweegbrengt volgens Dopper. Het resultaat is Oceans in Haarlem. Een zero waste kantoorgebouw waarin alles aanzet tot beweging. Als een golvende zee vloeien de verdiepingen op een natuurlijke wijze in elkaar over. De 4 etages zijn optimaal ingericht voor focus, werkoverleg en ontspanning.

Het maakt Oceans een verzamelplaats voor de creatieve geest. Hier komen gebruikers, bedrijven en bezoekers samen om te werken en elkaar te ontmoeten. In de meeting rooms, ontspanningsruimtes of in het restaurant. Een inspirerende plek die een circulaire en gezonde leef- en werkstijl stimuleert, mede door het uiterst duurzame ecosysteem. Oceans geeft antwoord op de internationalisering van Dopper en nodigt anderen uit onderdeel te maken van iets groters dan zichzelf.

Buitenkant Oceans

Dunes level 1

HART VOOR DUURZAAMHEID, OOG VOOR CIRCULARITEIT

Duurzaamheid was voor Dopper een belangrijk uitgangspunt. Een prachtig bestaand monumentaal pand herwaarderen door het te transformeren, was dan ook een no-brainer. Niet slopen, maar oogsten. 95% van alle materialen in het pand is hergebruikt.

De originele uitstraling van de gevel is zo intact mogelijk gehouden. Het metselwerk is gereinigd en opgeknapt. Stalen kozijnen zijn gerenoveerd en voorzien van isolerende beglazing met monumentenglas. Het tapijt is gemaakt van gerecyclede visnetten en het geavanceerde ventilatiesysteem zorgt voor natuurlijk zuivere lucht. Door niets overbodigs toe te voegen, is de exterieure monumentale schoonheid van het pand naar binnen doorgetrokken.

Restaurant Mama Gaia

IN VERBINDING MET DE OMGEVING

Goed voor jezelf én je omgeving zorgen, staat centraal in Oceans. Een mantra dat overeenkomt met de bedrijfsfilosofie van Dopper. Het kloppende hart van het gebouw is Mama Gaia. Het plant-based restaurant is voor iedereen toegankelijk. Van ontbijt tot lunch tot avondeten: ook na werktijd blijft het restaurant een bruisend lichtpunt voor de wijk met veel nieuwbouw. Zo vervult ook hier een karakteristiek en historisch gebouw weer een prominente rol in de wijk door mensen met elkaar te verbinden.

Merijn Everaarts

Oprichter Dopper en Oceans

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Dorien Staal

Directievoorzitter Dura Vermeer Renovatie Midden West Regio Utrecht, Regio Noord-Holland, Regio Noord-Brabant
Dorien Staal