Vorige
Ongelijkvloerse kruising N276 - Dr. Nolenslaan

Nu kunnen fietsers de N276 veilig passeren

Van onveilig naar veilig

Sittard
04/2015 - 01/2017
Provincie
Infra

Dura Vermeer heeft in opdracht van de provincie Limburg een ongelijkvloerse kruising gerealiseerd op de N276. De voorgaande kruising N276 – Dr. Nolenslaan was onveilig, daarom wilde de provincie Limburg een situatie waarbij de fietsers op een veilige manier de N276 konden passeren en de doorstroming van het verkeer werd verbeterd.

BETERE DOORSTROMING

De ongelijkvloerse kruising van Dura Vermeer zorgt er niet alleen voor dat de fietsers op een veilige manier de N276 kunnen passeren, maar ook dat de doorstroming van het verkeer verbetert. De fietsers – en het overige bestemmingsverkeer – kunnen de N276 passeren middels een viaduct. Het verkeer op de N276 tussen Brunssum en Sittard passeert de kruising door de tunnelbak. Het verkeer op de N276 ervaart hierdoor geen hinder en stroomt goed door.

TIJDELIJKE VERKEERSSITUATIE

Om deze ongelijkvloerse kruising te realiseren heeft Dura Vermeer een tijdelijke verkeerssituatie ingesteld, met dezelfde functionaliteiten als de beoogde eindsituatie. Door het verkeer van de tijdelijke oplossing gebruik te laten maken, kon Dura Vermeer veilig aan de slag om de nieuwe kruising te realiseren. Zo ondervond het verkeer geen hinder van de werkzaamheden en konden de fietsers de N279 veilig passeren.

Viaduct N276

Tijdelijke verkeerssituatie

Door het verkeer van de tijdelijke oplossing gebruik te laten maken, kon Dura Vermeer veilig aan de slag.

Portretfoto op viaduct N276

Betrokkenheid

Door de wekelijkse inloopspreekuren konden omwonenden terecht voor vragen.

DE BETROKKEN BOUWER

Dura Vermeer heeft de omgeving veel bij het project N276 – Dr. Nolenslaan betrokken. Dura Vermeer heeft wekelijks inloopspreekuren georganiseerd waar omwonenden terecht konden voor vragen en de huidige stand van zaken op het project. Maandelijks konden omwonenden deelnemen aan een rondleiding op de bouwplaats. Zij kregen hierdoor een kijkje in de keuken en konden de voortgang van het project op een leuke manier volgen.

Daarnaast heeft Dura Vermeer onder andere een dode hoekcursus gegeven op middelbare scholen om kinderen bewust te maken van de risico’s van werkverkeer. Er zijn prijsvragen georganiseerd en zelfs Sinterklaas is naar school gebracht met een Dura Vermeer-vrachtwagen.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Twan van Bokhoven

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Regio Limburg, Regio Gelderland
Twan van Bokhoven