Vorige
Funderingsherstel Lusthofkwartier

Behoud van historisch Kralingen

Funderingsherstel Lusthofkwartier

Rotterdam
2021 - 2026
Bouw & Vastgoed

De woningen in het Lusthofkwartier in Kralingen behoren tot de 120.000 woningen in Rotterdam die nog op houten palen zijn gefundeerd. Deze houten paalfunderingen zijn in de loop der jaren door daling van het grondwaterpeil in kwaliteit achteruitgegaan. 
Dura Vermeer herstelt de aangetaste funderingen in Kralingen, zodat deze woningen weer jaren mee kunnen en we een stukje historisch Rotterdam kunnen behouden.

Nieuwe funderingen

Stalen buispalen of schroefinjectiepalen

Groot onderhoud

Metsel- en voegwerkherstel, reiniging en schilderwerk

Integrale aanpak

In de ketensamenwerking met Woonstad Rotterdam hebben we al diverse woningen en bedrijfsruimtes aangepakt. Voorafgaand aan de werkzaamheden hebben we grondig onderzoek uitgevoerd naar de staat van de woning, zodat we precies weten welke delen van het pand onze aandacht nodig hebben. Hierbij hebben we niet alleen de funderingen hersteld, maar de gehele binnen- en buitenkant aangepakt. Op deze manier kunnen de woningen weer jaren mee en is ook het onderhoud voorlopig op peil. 

Lees meer over de samenwerking tussen Woonstad Rotterdam en Dura Vermeer

Integrale aanpak van binnen- en buitenkant

Goed geïsoleerd en brandveilig

Een gesloopte woning

De begane grond wordt eerst volledig kaal gesloopt, voordat het funderingsherstel kan starten.

Omdat de begane grondvloer volledig wordt gesloopt voor het funderingsherstel, verhuizen de bewoners tijdelijk naar een logeerwoning. Voordat we beginnen met slopen, worden de werkzaamheden volledig doorgesproken met de bewoner, zodat zij weten wat ze van ons mogen verwachten. 
Na afloop van het funderingsherstel keert de bewoner terug in zijn eigen woning, maar dan geheel vernieuwd en comfortabel. 

Volledig nieuwe installaties

Dragen bij aan het wooncomfort

Nieuwe draagconstructie

In enkele gevallen brengen we een nieuwe draagconstructie langs de mandelige bouwmuur aan.

Rekening houden met de omgeving

In 2021 is Dura Vermeer gestart met de werkzaamheden in het Lusthofkwartier Zuid. Deze kralingse wijk kenmerkt zich door smalle en dichtbevolkte straten. In zo'n situatie is het belangrijk om oog te hebben voor de omgeving.
Dura Vermeer doet dat door de parkeervakken en straten zo veel mogelijk bereikbaar te houden en de trottoirs buiten onze werktijden weer beschikbaar te maken voor voetgangers. Daarnaast is ervoor gekozen om de bouwkeet en materiaalopslag net buiten de wijk te positioneren. Hierdoor hoeft het vrachtverkeer de wijk niet in, wat veel geluidsoverlast scheelt. 
 

Bekijk hier hoe de sociale en technische aspecten van het funderingsherstel in Kralingen samenkomen. 

Groene bouwhekken rondom de bouwkeet

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Edwin Lansbergen

Projectleider Regio Zuid-Holland
Edwin Lansbergen
Bouw & Vastgoed

Stefanie Stulen

Senior projectmanager klant, markt en maatschappij Regio Zuid-Holland
Stefanie Stulen