Vorige
Nieuws

Waarmaken; de mens en natuur centraal

In de week van de circulaire economie dagen we iedereen uit om op circulaire ontdekkingstocht te gaan. Geertje Bakens, projectmanager Klant en Markt vertelt hoe wij vanuit onze visie om Het Goede te Doen de vertaalslag maken naar maatwerk circulaire toepassingen en onze ambities waarmaken.


Het Goede Doen draait om duurzame en gezonde omgevingen waarin mensen comfortabel kunnen leven, wonen en werken. Daar maak ik mijzelf hard voor. Dit begint al vroeg, in de initiatieffase van onze projecten. De vier thema’s die we hanteren binnen ons denkmodel van Het Goede Doen zijn een vast item in onze tender- en visiedocumenten. Het thema 'oneindig' leert ons anders te denken. We willen niets verspillen niets vervuilen. Juist dat vraagt om een andere manier van nadenken. Circulair bouwen is vaak letterlijk maatwerk en gaat verder dan pasklare oplossingen. We zetten als het ware de sloper voorop! Dat we al in een vroeg stadium nadenken over circulaire oplossingen en hergebruik van materialen is dan ook niet meer weg te denken. 

Hoe we dat aanpakken? Als projectmanager Klant & Markt ga ik samen met mijn collega's op zoek naar concrete invullingen voor onze circulaire ambities. We stellen onszelf de vraag; welke materialen kunnen we gebruiken uit de sloop van bestaande bouwwerken? Hoe verspillen we zo min mogelijk materiaal en energie? Hoe zorgen we ervoor dat onze gebouwen en omgevingen nog generaties lang mee kunnen? Vragen waarop we samen een antwoord zoeken.

Avignonlaan, Eindhoven

Ook deze stenen kregen een tweede leven

Aan de Avignonlaan in Eindhoven

Kregen deze kozijnen een tweede leven

Die route is niet altijd makkelijk. Door samen met projectmanagers, adviseurs en partners op zoek te gaan naar antwoorden creëren we draagvlak en enthousiasme binnen het projectteam. Dit leidt tot geweldig innovatieve projecten zoals bij de Avenir in Eindhoven, waarin door het hele schoolgebouw hergebruikte materialen te vinden zijn. 


Er ontstaan ook kleine plannetjes met grote sociale impact, zoals het aanbieden van een stamtafel voor de buurt, gemaakt van de voor de nieuwbouw gerooide bomen. Keer op keer zien we dat de inspanningen voor circulaire initiatieven zich terugbetalen. In tevreden opdrachtgevers en eindgebruikers, in betrokkenheid van bewoners én in een gezondere wereld. Benieuwd hoe onze creatieve en duurzame oplossingen in onze projecten terugkomen? Bekijk het hieronder. 

Ik ga graag de uitdaging aan en denk mee over creatieve en duurzame oplossingen voor jouw project. Neem gerust contact met me op.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Geertje Bakens

Projectmanager Klant en Markt Regio Noord-Brabant, Regio Zeeland, Regio Limburg
Geertje Bakens