Vorige
De Kameleon

Basisschool Zwanenburg

Duurzame community school

2.300 m2
Zwanenburg
4.957.160 (totaal budget)
Onderhandse aanbesteding na selectie
Bouw & Vastgoed

Een duurzame community school staat straks te pronken in Zwanenburg: aardgasvrij en zo circulair mogelijk gebouwd. De Kameleon, met als bouwjaar 1971, is toe aan renovatie en een gedeelte nieuwbouw. Na de bouw, neemt Dura Vermeer Renovatie Midden West deze basisschool in onderhoud. 

Leren, ontdekken en ontmoeten

De gemeente Haarlemmermeer, Stichting Jong leren en Kinderopvang Op Stoom hebben de handen ineen geslagen en de ambitie uitgesproken om van de Kameleon in Zwanenburg een duurzame community school te maken. Een plek om te leren en te ontdekken, maar ook een plek om elkaar te ontmoeten.

Komende 20 jaar onderhoud

De wensen zijn samengevat in een vijftal pijlers, het nieuwe gebouw moet: Nul-op-de-meter, Gezond, Circulair, Klimaat-adaptief en Aanpasbaar worden uitgevoerd. Op inventieve wijze hebben de partijen hun budgetten bij elkaar gelegd en de markt uitgedaagd deze wensen te vertalen in een plan om deze school te ontwerpen, te realiseren én de komende 20 jaar te onderhouden plus het energieverbruik te garanderen.

Ontwerpteam

Wij hebben deze uitdaging met beide handen aangepakt en een ontwerpteam samengesteld met partijen die deze uitdaging graag met ons aangaan. Met dit team hebben wij het afgelopen half jaar een plan gemaakt hoe wij al deze ambities werkelijkheid gaan maken:

Aannemer: Dura Vermeer Renovatie Midden West
Installateur: Lomans totaalinstallaties
Architecten: Villlanova architecten en Wessel van Geffen architecten
Bouwfysica: Climatic Design Consult
Constructie: Tentij
Circulair adviseur: Repurpose

Blijf op de hoogte

De komende tijd mogen wij samen met opdrachtgevers en gebruikers aan de slag om een fantastisch plan te maken voor deze bijzondere plek in Zwanenburg. Via deze pagina houden wij jullie graag op de hoogte van onze vorderingen, dus kom vooral nog eens kijken de komende tijd.  

3D impressie: Govert van der Heijden

 

 

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!