Vorige
Groot Kattenburg Amsterdam

Straks een nog fijnere plek om te wonen!

Met behoud van karakteristieke uitstraling

Amsterdam
Bouw & Vastgoed

In opdracht van Woningcorporatie Lieven de Key zijn we aan de slag met ruim 370 woningen in Groot Kattenburg, Amsterdam. Lieven de Key vroeg om een plan van aanpak met oog voor mens en milieu. Een opdracht die goed aansluit op onze visie: een waardevolle toekomst van de bestaande leefomgevingen voor mens en natuur. Samen maken we van Groot Kattenburg een nóg fijnere plek om te wonen.

Een karakteristieke plek

Een prachtige plek middenin Amsterdam met veel groen

Over Groot Kattenburg

Een prachtige plek middenin Amsterdam met veel groen, aan het water en verschillende speelvoorzieningen. Het is logisch dat sommige bewoners hier al heel lang wonen. Een mix van jong en oud is in de buurt te vinden. Dit is een plek waar bewoners het heel gewoon vinden om hun oudere buren een handje te helpen. Samen met opdrachtgever Lieven de Key gaan we van Groot Kattenburg een nóg fijnere woonplek maken. 

Karakteristieke uitstraling behouden

Ramen, kozijnen en deuren worden vervangen in de gevel van 378 woningen van het complex Groot Kattenburg in Amsterdam. De puien zijn na 50 jaar dienst, toe aan vervanging. De woningen worden geïsoleerd. Ongeveer zestig procent van de woningen wordt verhuurd door Lieven de Key. De oorspronkelijke, karakteristieke uitstraling blijft behouden. De nieuwe ramen, kozijnen en deuren lijken daarom ook zoveel mogelijk op de originele puien.

Ontwerp in samenspraak: duurzame puien

Woningcorporatie Lieven de Key verhuurt ongeveer 60% van de 378 woningen die aangepakt worden. In samenspraak met de bewonerscommissie, huurders en de eigenaren is een ontwerp gemaakt van de nieuwe puien. De puien worden zo circulair en duurzaam mogelijk vervangen: onze duurzaamheidsmissie is dat in 2030 elke oplossing een bijdrage levert aan een gezonder en groener Nederland. 

 

Ramen, kozijnen en deuren worden vervangen

Straks een nog fijner plek om te wonen voor jong én oud

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!