Vorige
Rembrandt Park One

Een herontwikkeling in Amsterdam op een unieke locatie, een kantoor met een park als tuin.

25.000 m2
Amsterdam
18 maanden
Bedrijfsleven
Bouwteam
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

In een van de grootste parken van Amsterdam, het Rembrandtpark, is de herontwikkeling van het Ringpark-gebouw volledig afgerond. Investeerder en ontwikkelaar Round Hill Capital en vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter hebben dit karakteristieke gebouw uit de jaren zestig met deze transformatie weer helemaal op de kaart gezet. Onder de nieuwe naam Rembrandt Park is het complex een geweldige locatie voor een mix van bedrijven en publieke faciliteiten. Een bijzonder project in Amsterdam-West dat Dura Vermeer Renovatie Midden West samen met partner Bosman Bedrijven is aangegaan.

Op het gebouw van tien verdiepingen zijn twee uit glas opgetrokken verdiepingen gebouwd.

Op de begane grond van het paviljoen zit een publiek toegankelijk restaurant en een groot terras aan het water.

Hoogwaardige renovatie

Rembrandt Park omvatte de renovatie van circa 25.000 vierkante meter kantoorruimte en kreeg 2.500 vierkante meter extra oppervlak door de twee extra verdiepingen die bovenop de tien bestaande lagen zijn gebouwd. Het gebouw is volledig gestript en architectenbureau HofmanDujardin heeft het gebouw een nieuwe transparante aanblik met een open begane grond gegeven. In het volledig uit glas opgetrokken paviljoen met uitzicht over het park bevindt zich een restaurant en groot terras aan het water dat vrij toegankelijk is. Voor ontspanning kunnen bedrijven die zich in het gebouw vestigen en bezoekers ook terecht in de koffiebar en sportschool.

BREEAM Excellent

Deze hoogwaardige renovatie beoogt een BREEAM-certificaat Excellent. Om de verduurzaming mogelijk te maken is het huidige gebouw herontwikkeld en heeft Rembrandt Park onder meer een nieuwe gevel gekregen die volledig voldoet aan de isolatie-eisen, WKO-installatie, lage temperatuur verwarming (LTV), klimaatplafonds en PV-panelen op het dak.

De herontwikkeling van Rembrandt Park is het begin van een grotere ontwikkeling om een aantrekkelijk aanbod van werk en recreatie te realiseren op deze mooie locatie in Amsterdam-West.

 

 

Rembrandt Park One

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!