Vorige
Nieuws

Aftermovie: '12 uur met Dura Vermeer'

Traineeship Dura Vermeer

Op dinsdag 7 juni ontving Dura Vermeer veertien studenten op het hoofdkantoor in Rotterdam. De studenten deden mee aan de ‘12 uur met Dura Vermeer’-dag. In deze 12 uur werden zij ondergedompeld in ons bedrijf, maakten ze kennis met hun eventueel toekomstig leidinggevenden en bezocht de groep een bouwplaats. Het doel van deze dag: geselecteerd worden voor een traineeship bij Dura Vermeer.

’s Ochtends vroeg werden de studenten verwelkomd door het HR-team met een heerlijke kop koffie en een croissant. Het programma werd met hen doorgenomen, waarna presentaties volgden over Dura Vermeer (door Mark Bakker) en onze duurzaamheidscampagne ‘Op Naar Net Zero’ (door Wendeline Besier en Maren de Weerd). Duurzaamheid is zo’n belangrijk thema dat de studenten maar beter direct vanaf de eerste dag meegenomen konden worden in het thema.

Na de presentaties was het tijd voor iets actiefs in de vorm van ‘over de streep’ met vier doelstellingen over duurzaamheid. De studenten moesten beargumenteren waarom ze het eens of oneens waren met de volgende stellingen:

  1. De wereldeconomie draait om geld verdienen, dus financiële resultaten zijn belangrijker dan duurzaamheidsresultaten.
  2. Een (persoonlijk) CO2-budget is nodig om klimaatverandering tegen te gaan.
  3. Duurzaamheid mag (op de korte termijn) ten koste gaan van financieel rendement van een organisatie.
  4. Verduurzaming van de bouwsector is alleen te versnellen middels strenge weten regelgeving.


Om nog even in het thema duurzaamheid te blijven, ging de groep aan de slag met een duurzame case. Na de presentaties kwam Theo Winter spontaan binnenlopen om kennis te maken met de toekomstige trainees. Dat werd voor de lunch nog voortgezet met een Q&A aan de huidige trainees en na de lunch tijdens speeddates met de toekomstig leidinggevenden.

Halverwege de middag was het tijd om in de auto te stappen naar project De Loo voor een projectbezoek. Collega Jan-Willem Kraaijeveld nam de studenten mee in het mooie project en gaf een rondleiding, waarna de groep door ging naar Outdoor Valley voor een laatste activiteit. Daar werden zij uitgedaagd op competenties als samenwerken, communicatie en vertrouwen. De geslaagde dag werd daar afgesloten met een BBQ.

12 uur met Dura Vermeer 2023

1
6
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!