Vorige
Nieuws

Biobased leuningen geplaatst op viaduct Brinkmade N34

Viaduct Brinkmade N34

De zoektocht naar biobased, recyclebaar materiaal voor het project N34 is succesvol afgerond. Het projectteam is uitgedaagd door de provincie Drenthe om creatieve manieren te vinden voor het hergebruik van restmaterialen. En met succes! In november zijn de eerste recyclebare leuningen succesvol geplaatst op viaduct de Brinkmade, onderdeel van de verdubbeling van de N34.

ONGEBRUIKELIJK MATERIAAL IN DE INFRA SECTOR

Het recyclebaar plaatmateriaal bestaat uit rijstvlies, steenzout en minerale oliën en is daarmee volledig gemaakt van restafval. Het materiaal is nog niet gangbaar als bouwmateriaal in de infrasector. Toch leent het zich bij uitstek als houtvervanger en is het een volwaardig alternatief. Het plaatmateriaal gaat ongeveer 80 jaar mee (in buitentoepassing) en is daarna ook weer 100% recyclebaar. Dit past uitstekend bij onze duurzaamheidsambitie “Hergebruik? Zo vaak mogelijk”. 

Leuningen viaduct Brinkmade N34

Volwaardig alternatief

Het materiaal bestaat uit 60% rijstvlies, 22% steenzout en 18% minerale oliën.

OVER HET PROJECT

In opdracht van de provincie Drenthe werkt Dura Vermeer aan het verdubbelen van de N34 tussen Emmen-West en de N381. Dit project heeft als doel de doorstroming op de stroomweg N34 te verbeteren en de regionale economie, bereikbaarheid en verkeersveiligheid te versterken.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.