Vorige
Blog

Blog: Sven Blessing, hoofduitvoerder

Direct naar:

Stilzitten, daar houdt Sven Blessing (34 jaar) niet van. Als hoofduitvoerder bij Dura Vermeer heeft hij bij het afronden van een werk het liefst alweer drie nieuwe projecten in de pijplijn zitten. Terwijl hij in zijn vrije tijd met de mountainbike graag urenlang door de bossen racet.

‘Ik heb leuke collega’s en draai mooie, uitdagende projecten. Waarom zou ik dan ergens anders naartoe gaan?’

Mountainbiken doe ik nu al een jaar of tien. Het is lekker explosief en heel flexibel: ik stap op de fiets en zit binnen een paar minuten op de hei. Het is heerlijk ontspannend om na een drukke week door de bossen te fietsen. Een fijne afwisseling met werk, waar ik als hoofduitvoerder verantwoordelijk ben voor de uitvoering van alle infrawerken onder me. Het is een drukke en veelzijdige baan; een perfecte match want ik heb graag veel om handen. Lekker vroeg beginnen en met z’n allen de schouders eronder zetten.


MENSENWERK

Eén van mijn taken is dat ik uitvoerders en voormannen aanstuur. Ook houd ik graag contact met de mannen en vrouwen die het werk buiten doen. Omdat ze dat verdienen, maar ook omdat ik het zelf superleuk vind. Daar, buiten ligt mijn bouwhart. Het resultaat dat je daar samen neerzet, maakt het bedrijf groot. Ik vind het dan ook erg belangrijk om als hoofduitvoerder te weten wat er speelt. Mijn functie als uitvoerder lijkt heel technisch, maar eigenlijk is het gewoon mensenwerk.

Racen door de bossen

Mountainbiken is voor mij een fijne afwisseling met werk, ook lekker buiten.

Veelzijdig

Het gros van een infrawerk zit onder de grond. Er komt veel meer bij kijken dan de meeste mensen denken’.

HONKVAST

Inmiddels zit ik al twaalf jaar bij Dura Vermeer. Ik studeerde bij Dura Vermeer af op het project Coentunnel en ben na de bouwvak meteen in dienst getreden als uitvoerder. Dat was best een uitdagende tijd. Je moet een hoop leren. Mijn eerste grote project was een belangrijke doorgaande weg in Hilversum.  Deze weg ligt er nog precies zo bij als toen; er zijn nog geen reparaties nodig geweest. Dat vind ik zo leuk aan dit vak. Het is mooi om dingen te maken die er twintig jaar later nog liggen. Daar ben ik erg trots op. Bij Dura Vermeer heb ik het gewoon goed naar m’n zin. De collega’s zijn leuk, de projecten mooi en uitdagend. Geen dag is hetzelfde. Ik vermaak me goed, dus waarom zou ik dan ergens anders naartoe gaan?

PROJECTEN

Onlangs mocht ik de basis leggen voor Windpark Zeewolde. Dit is het grootste windpark op land dat we momenteel bouwen. We vervangen 220 kleinere windmolens door 91 grote molens. Hiervoor is 55 kilometer parkweg aangelegd waarvoor ca. 300.000 ton funderingspuin en 155.000 ton asfalt verwerkt is. Dwars door het boerenland! Een mooie uitdaging, juist ook door de verschillende belangen. Het is voor mij alweer het derde windpark waarbij ik betrokken ben.

Wat me ook altijd bijblijft zijn mijn werkzaamheden voor de wegverbreding van de A6. Echt een megaproject! In drie jaar tijd en één jaar sneller dan de originele planning hebben we dit project opgeleverd. We waren verantwoordelijk voor het ontwerp, de realisatie, de financiering en verzorgen de komende twintig jaar ook het onderhoud. Je moet dan op een hele andere manier denken en bouwen. Het is supergaaf om aan zo’n groot project je steentje bij te dragen. Het is niet alleen wegenwerk, maar ook civiel en elektrotechnisch, want in het werk zitten ook dertien kunstwerken, veel technische installaties en elektra. Heel multidisciplinair dus.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.