Vorige
Nieuws

De bussen rijden geruisloos over het Houtplein

Dura Vermeer is in opdracht van de gemeente Haarlem aan de slag met de herinrichting van het Houtplein in Haarlem. Na een periode van tien maanden zijn de werkzaamheden aan het busknooppunt afgerond en komt het plein weer tot leven. Op zondagochtend 3 september om 06.54 uur stopte de eerste bus op het vernieuwde Houtplein. Door de herinrichting heeft de bus vrij baan en is het een veiligere plek voor fietsers en voetgangers geworden.  

Het Houtplein is naast een veiligere plek ook steeds meer een aantrekkelijke plek. Er zijn bomen, bankjes, bushokjes en fietsenrekken geplaatst. Ook het kunstwerk ‘The Body Building’, de bekende telefoontoren, is na restauratie weer terug van weggeweest. Daarnaast komt er nog een ondergrondse fietsenstalling in de parkeergarage van het Houtplein. Dit geeft fietsers de mogelijkheid hun fiets gemakkelijk te stallen, om vervolgens het centrum in te lopen. Eind 2023 starten de werkzaamheden van de hellingbaan die leidt naar deze fietsenstalling. 

Bij de werkzaamheden aan het busknooppunt is samengewerkt met busmaatschappij Connexxion, provincie Noord-Holland, ingenieursbureau Witteveen+Bos en de gemeente.

Busknooppunt Houtplein Haarlem

De bussen rijden weer

Met het afronden van de werkzaamheden kunnen de bussen weer over het Houtplein en de Tempeliersstraat rijden. De bushaltes zijn verplaatst van de Tempeliersstraat naar het Houtplein. 

Kunstwerk the body building

Kunstwerk The Body Building

De bekende telefoontoren is na restauratie weer terug van weggeweest.

UITSTOOT NAAR NUL 

Dura Vermeer heeft als doel om de CO2-uitstoot tijdens de realisatie van projecten te verminderen. Door te werken met lokale partners, de inzet van elektrisch materieel en gebruik te maken van HVO-brandstoffen, een nieuw type brandstof gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval, is er 210 ton C02 bespaard. De resultaten dragen bij aan onze Net Zero ambitie, nul uitstoot vóór 2050. 

OP NAAR NET ZERO

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.