Vorige
Nieuws

De Oekraïense wijk Mrija in Vlaardingen gaat steeds meer leven

Mrija Vlaardingen Dura Vermeer

In nog geen jaar tijd is er in Vlaardingen een gloednieuwe wijk voor Oekraïense vluchtelingen gebouwd. De wijk heet Mrija en betekent ‘droom’ in het Oekraïens. Mrija biedt 1000 vluchtelingen tijdelijk onderdak. De eerste bewoners hebben hun intrek genomen en eind juli wordt de gehele wijk opgeleverd. Dura Vermeer heeft samen met Heijmans binnen de combinatie ‘LOO’, Langdurige Opvang Oekraïners, diverse werkzaamheden uitgevoerd.  

Combinatie LOO is in opdracht van de gemeente Vlaardingen begin oktober 2022, na een intensief ontwerptraject, gestart met de werkzaamheden op locatie. Nog geen negen maanden later, na start van de realisatie, staat er een woonwijk met maar liefst 400 woningen. De combinatie is onder andere verantwoordelijk voor de realisatie van de infra, riolering, kabels en leidingen en de fundering van de woningen. Ook de inrichting van het terrein staat op naam van LOO.  

We hebben met een betrokken team hard gewerkt, soms tot in de late uurtjes, om dit werk tot een succes te maken. Het is een betekenisvolle plek en we zijn blij dat we ons steentje hieraan hebben kunnen bijdragen”, aldus Jan-Willem Kraaijeveld, projectleider Dura Vermeer. 

De woningen zijn flexwoningen en worden grotendeels door De Meeuw en Heijmans geleverd. Mrija ligt aan de rand van de gemeente Vlaardingen naast bedrijventerrein Vergulde Hand West en ten zuiden van woonwijk Westwijk. Winkels en openbaar vervoer zijn op loopafstand. Een dokterspraktijk, basisschool en gymzaal kunnen bewoners in de wijk zelf vinden. Aan speelvoorzieningen ook geen tekort. Tot medio 2026 kunnen de Oekraïners hier wonen, maar vooral leven. 

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!