Vorige
Nieuws

Drieweekse afsluiting N340 van start op de Vechtdal Verbinding

Drieweekse afsluiting N340 Vechtdal Verbinding van start

Vrijdagavond 6 augustus ging de drieweekse afsluiting van de N340 tussen Zwolle en Ommen op het project Vechtdal Verbinding van start. Drie weken lang, 24 uur per dag, werken Dura Vermeer en BAM aan en rondom de provinciale weg om deze veiliger te maken en de doorstroming te verbeteren. Na afloop van de afsluiting gaat de weg volledig open voor verkeer.   

In drie weken worden de kruispunten op de hoofdrijbaan van de bestaande N340 opnieuw ingericht, vier nieuwe fietstunnels onder de bestaande N340 en diverse faunapassages gerealiseerd en wordt de N340 voorzien van een nieuwe laag asfalt. Daarnaast worden de laatste werkzaamheden verricht voor de aansluiting van de N340 op de Nieuwleusenerdijk en de A28. Hieronder valt ook de reconstructie van de kruising Hessenweg - Kranenburgweg - Nieuwleusenerdijk.

De N340 loopt langs diverse dorpen tussen Zwolle en Ommen, de invloed van deze werkzaamheden op de bereikbaarheid van het gebied is groot. Woningen en bedrijven blijven te allen tijde bereikbaar, eventueel met een ontheffing.

Frezen Vechtdal Verbinding

In het eerste weekend vonden freeswerkzaamheden plaats, zodat de N340 van een nieuwe laag asfalt kan worden voorzien

Drieweekse afsluiting Vechtdal Verbinding fietstunnels en faunapassages

Er worden vier nieuwe fietstunnels en diverse faunapassages onder de bestaande N340 gerealiseerd

Over de Vechtdal Verbinding

Dagelijks rijden er veel (vracht)auto's vanuit het oosten van Overijssel via de N340, N48 en N377 naar Zwolle, Ommen, Hardenberg en omgekeerd. Deze wegen zijn vooral in de spits erg druk. Hierdoor vermindert de doorstroming en loopt het verkeer vast. Daarnaast zijn deze wegen niet duurzaam en veilig ingericht waardoor er regelmatig ongelukken gebeuren. Om het verkeer ook op de langere termijn veilig en vlotter te kunnen laten doorrijden, heeft de provincie besloten deze wegen aan te passen. Naar verwachting is het project in 2023 klaar.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Somia Marchouch

Vakgroepmanager Omgevingsmanagement Regio Heel Nederland
Somia Marchouch