Vorige
Nieuws

Feestelijke onthulling werkzaamheden Balkbrug – Vechtdal Verbinding

Feestelijke onthulling werkzaamheden Balkbrug – Vechtdal Verbinding

Op 17 juni was het eindelijk zover: de opening van Balkburg. Gedeputeerde Bert Boerman onthulde samen met wethouder Alwin te Rietstap het bord over Balkbrug en het icoon op het dorpsplein. Ondanks de maatregelen rondom corona, was het toch een feestelijke dag in Balkbrug!

Afgelopen maanden is er door de collega’s op het project Vechtdal Verbinding keihard gewerkt in Balkbrug! Op de kruising van de N377–Ommerweg–Meppelerweg is een nieuwe onderdoorgang gebouwd, de ruimte op de onderdoorgang is met aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit ingericht, op het dorpsplein is een icoon geplaatst en de Ommerweg, Meppelerweg en parallelwegen zijn opnieuw ingericht.

1
4

Over de Vechtdal Verbinding

In opdracht van provincie Overijssel werken Dura Vermeer, BAM en FL.B.V. samen onder de naam Vechtdal Verbinding (VDV) aan de N340, N48 en N377. Deze werkzaamheden vormen samen het project Vechtdal Verbinding. Naast bovengenoemde werkzaamheden, wordt ook hard gewerkt op andere plekken in het gebied. Benieuwd? Neem dan een kijkje op www.vechtdalverbinding.nl of volg het project Vechtdal Verbinding op Facebook, Instagram en via de BouwApp.

Dagelijks rijden er veel (vrachtauto’s) vanuit het oosten van Overijssel via de N377, de N340 en N48 naar Zwolle en de A28, en omgekeerd. Deze wegen zijn vooral in de spits erg druk, waardoor de doorstroming vermindert en het verkeer vastloopt. Daarnaast zijn de N340/N48 en N377 niet duurzaam en veilig ingericht. Om het verkeer ook op de langere termijn veiliger en vlotter te kunnen laten doorrijden worden deze wegen aangepast. Een flinke klus, wat begin 2020 is gestart en doorloopt tot medio 2022.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.