Vorige
Nieuws

Dura Vermeer gaat de samenwerking aan: 150 duurzame woningen in Pasgeld

Dura Vermeer en de gemeente Rijswijk werken de komende jaren samen aan de ontwikkeling en bouw van 150 woningen in het duurzame woongebied Pasgeld. Pasgeld is een natuurrijke aanvulling op de gebiedsontwikkeling RijswijkBuiten in Rijswijk. Op 6 april tekenden wethouder Armand van de Laar (Stadsontwikkeling gemeente Rijswijk), David Snelleman en Nicolle Terlouw (directie Dura Vermeer Bouw Zuid West) de samenwerkingsovereenkomst.

Pasgeld is het laatste deelgebied van de duurzame gebiedsontwikkeling RijswijkBuiten. In totaal komen er circa 1.100 toekomstbestendige woningen, verdeeld over Pasgeld-Oost en Pasgeld-West. Méér nog dan al is gebeurd in RijswijkBuiten, worden hoge ambities nagestreefd op het gebied van hergebruik van grondstoffen, klimaatdoelen, het maken van ruimte voor flora en fauna en het verantwoord omgaan met mobiliteit. Er komen gedeelde binnentuinen met aandacht voor groen, ontmoeten en bewegen. Zo wordt het buurtleven gestimuleerd.

Wonen in het groen
“Na Sion en Parkrijk is dit het laatste grote deel van RijswijkBuiten: Pasgeld. RijswijkBuiten staat bekend als de meest duurzame wijk van Nederland. Die naam moeten we hoog houden. Rijswijk was koploper toen we als eerste deze hele wijk gasloos gingen bouwen. Om duurzame koploper te blijven moeten we weer de volgende stap zetten. Dat betekent vergaande toepassing van groen, water en natuur. Dat krijg je alleen voor elkaar als je samenwerkt met ervaren betrouwbare partners. Daarom ben ik heel blij met de overeenkomst met Dura Vermeer”, aldus wethouder Armand van de Laar van de gemeente Rijswijk.

Blijvend waarde toevoegen
Voor Pasgeld worden ambitieuze klimaatdoelstellingen gesteld op het gebied van energie, klimaatadaptatie en mobiliteit. Niet alleen worden de woningen energieneutraal, ook het openbaar gebied is ingericht op de toekomst. Voorbeelden hiervan zijn: een robuust water- en poldersysteem, diversiteit in groen, aandacht voor natuurlijke materialen en aandacht voor waterdoorlatendheid.

"Het uitgangspunt van Pasgeld is duurzaamheid. Daar zetten we ons meer dan graag voor in, omdat we zo bijdragen aan een gezonde, duurzame leefomgeving voor iedereen. We zijn er trots op om de prettige samenwerking met de Gemeente Rijswijk, die al jaren de toon zet op duurzaamheid, wederom in te mogen vullen", aldus Nicolle Terlouw van Dura Vermeer.  

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!