Vorige
Nieuws

Dura Vermeer gaat waterstoftruck inzetten op projecten

Als één van de eerste transportbedrijven in Nederland nemen Millenaar & Van Schaik en Jan Bakker zwaar transport voertuigen in gebruik, zónder schadelijke uitstoot. Op woensdag 7 september nam Dura Vermeer één van de drie eerste waterstoftrucks en in eigen bedrijfskleuren uitgevoerd in ontvangst. De vrachtwagens zullen vanaf eind september op de openbare weg verschijnen en worden ingezet bij uiteenlopende wegenbouwprojecten in Nederland.

Waterstof

De vrachtwagens tanken waterstof en kunnen circa 520 kilometer rijden op één tankbeurt. De waterstof wordt in het voertuig omgezet in elektriciteit door een zogeheten brandstofcel. De uitstoot bevat uitsluitend waterdamp en er ontstaat geen luchtverontreiniging door stoffen als koolstofmonoxide, stikstofoxiden of fijnstof.

Uitstoot op 0

Eén van de duurzaamheidsambities van Dura Vermeer is “Uitstoot op 0”. Om deze reden wordt op alle projecten met elektrisch materieel gewerkt, mits beschikbaar. Zo werken wij toe naar een emissieloze bouwplaats in 2025. Het gebruik van de nieuwe waterstoftruck is een mooie stap in het realiseren van deze ambitie.

Primeur

De nieuwe waterstoftruck werd in ontvangst genomen door Adelbert de Vreese (l), directeur Dura Vermeer Infra Regio Noord West, en Sander Haagedoorn (r), bedrijfsleider Dura Vermeer Infra Regio Noord West.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Sander Haagedoorn

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland
Sander Haagedoorn