Vorige
Nieuws

Dura Vermeer neemt hybride zeef in ontvangst

Dura Vermeer heeft onlangs een nieuwe hybride zeef, genaamd Powerscreen Warrior 1800, in gebruik genomen. De zeef staat op locatie bij Dura Vermeer Infra Urban Mining in Vijfhuizen, ter vervanging van een ouder model. Op deze locatie worden bouwpuin, beton en asfalt opgeslagen en verwerkt voor het vinden van een zo hoogwaardig mogelijke toepassing in betoncentrales, projecten of innovatieve producten.

Powerscreen Warrior 1800

De nieuwe zeef biedt veel voordelen ten opzichte van zijn voorganger. De machine is met dual-power aandrijving uitgevoerd, waardoor hij zowel elektrisch als door een Stage-V motor kan worden aangedreven. Bij het gebruik van de Stage-V motor kan de machine met HVO-100 brandstof draaien, waardoor de uitstoot tot een minimum wordt beperkt. De grootte en kracht van de zeef zorgen ervoor dat bouwpuin, beton en asfalt efficiënt en in grotere hoeveelheden gezeefd kunnen worden met een hogere kwaliteit. Na het zeven worden de materialen voor diverse toepassingen ingezet. De mobiele machine is eenvoudig te transporten naar andere locaties. Dura Vermeer Infra Urban Mining heeft zelf productielocaties in Vijfhuizen, Nijmegen en ’s-Gravendeel.

Dubbel duurzaam

De investering helpt mee aan het verduurzamen van de locatie Vijfhuizen. De schonere motor zorgt namelijk voor een schonere verbranding, wat leidt tot minder CO2- uitstoot en bijdraagt aan onze duurzaamheidsambitie “Uitstoot op 0”. Ook maakt de machine hergebruik van materialen mogelijk en geeft zo invulling aan de tweede ambitie “Hergebruik? Zo vaak mogelijk”. Dubbel duurzaam dus!

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!