Vorige
Nieuws

Dura Vermeer werkt mee aan handreiking voor versneld aanbesteden met zero emissie bouwmaterieel

“Duurzaam durven doen” is de boodschap van de door Dura Vermeer eerder gepubliceerde Green Paper. Hierin roepen wij opdrachtgevers en klanten op om duurzaamheid een prominentere rol te geven in hun aanbesteding. Opdrachtgevers willen vaak wel, maar toch zien we het nog te weinig terug in de praktijk. Om dit proces te versnellen heeft Dura Vermeer actief bijgedragen in de klankbordgroep van de Buyer Group Zero Emissie Bouwmaterieel (ZEB), wat heeft geresulteerd in een Handreiking Aanbesteden Zero Emissie Bouwmaterieel.

Gezamenlijk optrekken

De Buyer Group ZEB bestaat uit diverse publieke opdrachtgevers die gezamenlijk optrekken om via duurzame inkoop te stimuleren dat emissieloos bouwmaterieel versneld wordt toegepast. Samen stemmen zij de ontwikkelingen op het gebied van inkoopstrategie, marktvisie en monitoring nauw af met het Transitiepad WDSM. De handreiking is daarbij een belangrijk product, dat inspiratie en kennis biedt voor het inkopen van zero emissie bouwmaterieel, met aansprekende praktijkvoorbeelden.

Versnelling

Met de overhandiging van de handreiking aan Pieter Litjens, directeur CROW en boegbeeld van het Netwerk Duurzaam GWW, maakte de Buyer Group ZEB vorige maand de eerste documenten openbaar. “Publieke opdrachtgevers kunnen hiermee versneld emissieloos bouwmaterieel uitvragen bij aanbestedingen van GWW-projecten”, aldus Dik de Weger (links op de foto), voorzitter van de Buyer Group en programmamanager van het Transitiepad Weg-, Dijk- en Spoormaterieel (WDSM).

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.