Vorige
Nieuws

Feestelijk moment met de toekomstige bewoners van De Zangvogel

Dura Vermeer organiseerde op vrijdag 13 november vanaf 15.00 uur een feestelijk moment voor de officiële start bouw van De Zangvogel. Via een livestream werd digitaal, samen met de kopers, de gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen stil gestaan bij de mijlpalen de die al bereikt zijn in de De Nieuwe Vogelbuurt.

DE ZANGVOGEL FASE 1

In deze eerste fase van de Zangvogel ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer Bouw Zuid West 67 eengezinswoningen. Met De Zangvogel krijgt De Nieuwe Vogelbuurt in de wijk Holy in Vlaardingen een compleet nieuwe inrichting. Door de ontwikkeling en realisatie van deze nieuwbouwwijk biedt Dura Vermeer Bouw Zuid West in samenwerking met Waterweg Wonen en gemeente Vlaardingen tal van nieuwe bewoners een warm nest.

Gelukswens voor alle bewoners

Op een voorspoedige bouw

OP EEN VOORSPOEDIGE BOUW

Marieke Kolsteeg (directeur-bestuurder Waterweg Wonen) en Bart van Dijk (directie Dura Vermeer Bouw Zuid West) plaatsten op een vloerelement een gelukswens voor alle nieuwe bewoners. Via de livestream brachten zij een toost uit op een voorspoedige bouw. Bovendien kregen de aanwezigen een virtuele tour over de bouwplaats en een borrelpakket.

 

 

De Nieuwe Vogelbuurt

Woningcorporatie Waterweg Wonen en Dura Vermeer Bouw Zuid West BV ontwikkelen tot 2024 in De Nieuwe Vogelbuurt in een aantal deelplannen aantrekkelijke eengezinswoningen. Met de sloop van 651 woningen en appartementen wordt ruimte gemaakt voor de realisatie van 402 koopwoningen en 19 sociale huurwoningen. De Nieuwe Vogelbuurt wordt daardoor een gerevitaliseerde, gevarieerde, veilige gezinswijk. Met behoud van het unieke, groene en kindvriendelijke karakter.

 

Actieplan wonen

Deze ontwikkelingen in De Nieuwe Vogelbuurt maken deel uit van het Actieplan Wonen. Het Actieplan Wonen is de woonvisie tot 2030 van de gemeente Vlaardingen en woningcorporaties Waterweg Wonen en Woningstichting Samenwerking Vlaardingen om van Vlaardingen een aantrekkelijkere woonstad te maken. Dat betekent een betere balans tussen sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen voor met name starters en jonge gezinnen. Er worden al sinds 2016 ruim 190 nieuwe woningen in De Nieuwe Vogelbuurt bewoond. Er gaat nog meer gebeuren en gebouwd worden. Gemeente Vlaardingen, Waterweg Wonen en Dura Vermeer blijven werken aan ruimte voor de toekomst.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.