Vorige
Nieuws

Grote waardering voor gebiedsassistent Fred

Dura Vermeer levert een maatschappelijke bijdrage met behulp van social return. Onder die noemer zijn in 2019 wederom diverse mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij ons aan de slag gegaan. Neem Fred Heisterkamp. Zijn jaarcontract via het uitzendbureau werd overgenomen door Dura Vermeer.

De 55-jarige Fred werkt als gebiedsassistent voor Dura Vermeer Infra Regio Noord West. In die functie levert de gedreven Fred al ruim twee jaar een flinke bijdrage aan diverse projecten. Hij zorgt met name voor goede contacten met bewoners en gebruikers van een werkgebied. Of het nu gaat om vragen over de aanleg van een stoep, straat of waterleiding, of om een groep schoolkinderen veilig langs werkzaamheden te begeleiden; ze weten hem te vinden. Collega’s ter plekke maken er eveneens dankbaar gebruik van.

21 jaar werkte de Haarlemmer voor KLM, bij de dienst voor cabinepersoneel. Net toen hij was aangesteld als crew controller, kwam Fred door een reorganisatie op straat te staan. Vier jaar zat hij zonder werk. ‘Ik heb me rot gesolliciteerd.’ Tot het door de gemeente ingeschakelde uitzendbureau voor social return Ampliar hem wees op een vacature bij Dura Vermeer. ‘Ze zochten iemand die goed kon communiceren en met mensen om kon gaan. Ik wist: dit is me op het lijf geschreven.’

Een juiste inschatting. Fred ging aan de slag en werkte hard. Hij hielp tijdens rustige uren zelfs de werklui een handje en kleedde de functie grotendeels eigenhandig in. Momenteel doet hij dat in de nieuwbouwwijk TudorPark in Hoofddorp. Als aanspreekpunt voor buurtbewoners strijkt hij samen met de omgevingsmanager eventuele plooien kundig glad. ‘De mensen zijn daar zeer content mee.’

Zijn collega’s geven dan ook aan dat Fred zijn contract bij Dura Vermeer helemaal zelf heeft verdiend. ‘Daar spreekt waardering uit’, vindt hij. Een echte win-winsituatie: Fred heeft weer een baan en Dura Vermeer een prima werknemer. En die willen we niet meer kwijt.   

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.