Vorige
Nieuws

Hof van Descartes: zolderbergingen ombouwen tot woningen

Het einde van de bouwvakantie betekende in Amsterdam Geuzenveld het startsein voor een nieuw project. We renoveren er namelijk 144 woningen aan het Hof van Descartes in opdracht van Ymere. Vanaf 1 september zijn we al bezig en nemen we de woningen flink onder handen. Dat is hard nodig om de bewoners straks een fijn en energiezuinig huis te bieden. Maar dit is nog niet alles, want we bouwen er ook nog eens 34 extra sociale huurwoningen. Kinderen van huurders in het huidige Hof van Descartes krijgen daarbij voorrang.

Het bouwen en renoveren doen we samen met Ymere. Een nauwe samenwerking is daarbij heel belangrijk. Daarom was het team van Ymere en Dura Vermeer bij elkaar om de start van de bouw met elkaar te vieren. Dat deden we tijdens een lunchbijeenkomst bij het eerste blok aan het David Humehof. Deze 18 woningen zijn namelijk als eerste aan de beurt voor de renovatie.

Start bouw: een feestelijk moment!

Sander Albinus, de contactpersoon voor de bewoners, aan het woord

"Bijzonder aan dit project”, vertelt Maurits van Klaveren van Ymere, “is dat we extra 34 woningen gaan toevoegen. In totaal worden 30 zolderbergingen omgebouwd tot woningen.” Die worden verhuurd met een jongerencontract. Jongeren uit de gezinnen die er nu wonen krijgen daarbij voorrang. Daarnaast bouwen we vier garageboxen om tot woningen. Deze worden met voorrang aangeboden aan mensen van 65 jaar en ouder of met een medische indicatie. 

Deze garage wordt straks een nieuwe woning

De zolderbergingen van nu worden straks lichte woningen

Emelien Schut van Dura Vermeer licht de renovatiewerkzaamheden toe: “De woningen worden volledig gasloos. Ze krijgen een nieuwe badkamer, keuken en toilet. Er komen nieuwe kozijnen met HR++ glas, mechanische ventilatie en plafonds met geluidsisolatie. Verder doen we ook veel aan de veiligheid. De openbare binnentuinen worden afgesloten, er komen nieuwe sloten en halofoons, elektra wordt vernieuwd en asbest verwijderd.”

Voor de bewoners heeft deze verbouwing nogal wat impact. Zowel de binnen- als de buitenkant van de woningen pakken we aan. Sander Albinus van Ymere, die contact heeft met de bewoners, legt uit: “De huurders kunnen niet in hun woning blijven. Het is daarom heel belangrijk dat we goede afspraken maken met hen. Een deel van de bewoners gaat naar een tijdelijk onderkomen, een wisselwoning. Andere bewoners hebben ergens anders een nieuwe woning gevonden. Natuurlijk helpen we ze daarbij.”

De modelwoning is de ontmoetingsplaats waar bewoners terecht kunnen met vragen. Hier zijn ook foto’s te zien van hoe het gaat worden. De gebouwen, ingedeeld in drie kleuren, verschillen straks onderling van elkaar aan de buitenkant. Ook krijgen de gevels aan beide kanten een kunstwerk, een pronkstuk als herkenningspunt in de wijk.

Tijdens de startbouw is een oude deur verwijderd en omgebouwd tot wensdeur. Deze deur heeft een mooi plekje gekregen in de modelwoning!

Veel woonplezier!

Heel fijn samen thuis!

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!