Vorige
Nieuws

Kijken: nieuwe randweg De Lier krijgt vorm

Begin juni heeft het projectteam van Dura Vermeer Infra Regio Zuid West een nieuw hoogtepunt bereikt voor het project Oostelijke Randweg De Lier. Er is een kokerduiker geplaatst en een betonvloer boven het water gestort. De hoogtepunten volgen elkaar de komende weken snel op, met een oplevering gepland in komend najaar.

Eerder al zijn, vanaf een ponton op het water, de palen voor de nieuwe verkeersbrug aangebracht en is in één weekend de rotonde ter hoogte van de Kasteelweg gerealiseerd. De komende maand wordt de randweg met rotonde verder ingericht en krijgt de verkeersbrug steeds meer vorm.

Kijk mee!

Kijkje nemen op het project? Bekijk hier de livestream.

 

Nieuwe hoogtepunten

Begin juni werd een kokerduiker geplaatst en een betonvloer over het water gestort.

Minder hinder

De rotonde op de Kasteelweg is in één weekend gerealiseerd.

Nieuwe verbinding

Dura Vermeer realiseert in opdracht van de gemeente Westland een nieuwe gebiedsontsluitingsweg in De Lier van 1,2 kilometer met twee rotondes, een verkeersbrug met vrij liggend fietspad, een fietsbrug en fietsonderdoorgang. De nieuwe Oostelijke Randweg is straks samen met de Kasteelweg de verbinding tussen de provinciale wegen N222 en N223. Met de aanleg van de weg wordt de Noord-Lierweg ontlast en de verkeersdruk verminderd. Ook is het de ontsluiting van de nieuwe woonwijken Liermolen en Molensloot. Rond de Oostelijke Randweg wordt een ecologische zone aangebracht met groenvoorzieningen en recreatieve verbindingen voor wandelaars, fietsers, skaters en paardrijders.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.