Vorige
Nieuws

Eerste werkzaamheden voor Oostelijke Randweg De Lier

Oostelijke Randweg De Lier Dura Vermeer

Maandag 15 maart is Dura Vermeer gestart met het aanbrengen van damwanden voor de nieuwe verkeersbrug op het project Oostelijke Randweg De Lier. Dura Vermeer realiseert in opdracht van de gemeente Westland een nieuwe gebiedsontsluitingsweg van 1,2 kilometer met twee rotondes, een verkeersbrug met vrij liggend fietspad, een fietsbrug en fietsonderdoorgang. Met het aanbrengen van de damwanden is de realisatiefase van het civiele deel nu officieel gestart. Vooruitlopend op deze werkzaamheden zijn de voorbelastingen van de rijbaan al aangebracht en worden nu ook de voorbereidingen getroffen om de eerste rotonde te realiseren.

De damwanden gaan 23 meter diep de grond in en worden over een lengte van 65 meter aangebracht in een zettingsgevoelige ondergrond. “Deze damwand dient als vervangende waterkering. Het aanbrengen van de damwand is als voorwaarde vanuit het waterschap meegegeven om de verkeersbrug verder te realiseren op deze waterkering. Het ontwerp van de verkeersbrug is door de zettingsgevoelige ondergrond uitdagend geweest, maar samen met opdrachtgever is er tot een mooie oplossing gekomen”, vertelt Luuk Verbij, projectleider.

1
5

Wanneer de damwanden zijn aangebracht, gaat het projectteam verder met de voorbereidingen voor de volgende uitdaging. De palen voor de nieuwe verkeersbrug worden vanaf het water aangebracht, daarvoor wordt vanaf eind maart een ponton opgebouwd. Tegelijkertijd wordt de rotonde ter plaatse van de Kasteelweg in één weekend afgebouwd en gerealiseerd met als doel de hinderbeleving van het verkeer te minimaliseren.

SOCIAL RETURN

Via het interne Bureau Social Return van Dura Vermeer is een schoonmaakster met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk op dit project. Ook de groenvoorziening wordt uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze dienst is ingekocht bij het sociale werkbedrijf van gemeente Westland, Patijnenburg.

OOSTELIJKE RANDWEG

De nieuwe Oostelijke Randweg is straks samen met de Kasteelweg de verbinding tussen de provinciale wegen N222 en N223. Met de aanleg van de weg wordt de Noord-Lierweg ontlast en de verkeersdruk verminderd. Ook is het de ontsluiting van de nieuwe woonwijken Liermolen en Molensloot. Rond de Oostelijke Randweg wordt een ecologische zone aangebracht met groenvoorzieningen en recreatieve verbindingen voor wandelaars, fietsers, skaters en paardrijders.

 

Kijkje nemen op het project? Bekijk hier de livestream.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.