Vorige
Nieuws

Met man en macht gestart aan baanrenovatie Maastricht Aachen Airport

Renovatie start- en landingsbaan Maastricht Aachen Airport

We zijn los! Vanaf vandaag, 8 mei 2023, gaat Dura Vermeer in acht weken tijd met man en macht de start- en landingsbaan van Maastricht Aachen Airport renoveren. Het gaat om de gehele start- en landingsbaan, met een totale lengte van 2750 meter en een breedte van 45 meter. Er gaat in korte tijd veel gebeuren, met diverse ploegen werken we dan ook dagelijks tussen 07:00-23:00 door. Wij kijken uit naar een mooie en succesvolle klus!

De huidige baan is aan vervanging toe vanwege slijtage aan de bovenste laag van het asfalt. Door deze slijtage ontstaat het risico dat kleine deeltjes van de baan loslaten die voor schade kunnen zorgen aan vliegtuigen.

Renovatie start- en landingsbaan Maastricht Aachen Airport

Roelant Veldboer, directeur bij Dura Vermeer: ‘Met groot enthousiasme en een gezonde dosis spanning gaan we vandaag van start met dit prestigieuze project waar we maandenlang naar hebben uitgekeken. We hebben de handen ineen geslagen met zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer om ervoor te zorgen dat dit project tot in detail wordt voorbereid en uitgevoerd. We werken volgens een strakke planning en zetten al onze krachten in om binnen acht weken tot een uniek eindresultaat te komen. Dit vereist niet alleen een ongekende focus en samenwerking, maar ook een flinke dosis plezier. Met vertrouwen kijk ik uit naar een succesvolle uitvoering van dit project door ons team en een prachtig eindresultaat, waar we samen trots op kunnen zijn!’.

Wat staat er de komende weken op de planning?

Het huidige asfalt van de start- en landingsbaan wordt verwijderd en vervangen door twee nieuwe asfaltlagen. De deklaag wordt straks in één keer door meerdere asfaltmachines tegelijk aangebracht. Daarnaast worden het beton van de zuidelijke baankop en de intersecties tussen baan en taxibaan inclusief fundering vernieuwd. Tenslotte wordt de volledige vliegveldverlichting vervangen.

Circulariteit

Voor dit project worden de opgebroken betonverharding en funderingen, het gefreesde asfalt, en een deel van de vrijgekomen grond hergebruikt. Dit sluit aan bij het Net Zero-beleid van Dura Vermeer. De overige materialen die vrijkomen uit dit werk, maar die niet direct op Maastricht Aachen Airport hergebruikt worden, krijgen een andere, passende bestemming voor hergebruik.

Volg onze werkzaamheden

Een indruk krijgen van ons imposante project? Onze werkzaamheden zijn op de voet te volgen via de BouwApp en via www.maa.nl/baanrenovatie/!

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Roelant Veldboer

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Regio Limburg, Regio Gelderland
Roelant Veldboer