Vorige
Nieuws

Contractondertekening renovatie start- en landingsbaan Maastricht Aachen Airport

Contractondertekening Maastricht Aachen Airport

Hermie Keulen (directeur MAA B&I) en Roelant Veldboer (directeur Dura Vermeer) tekenden het contract voor de uitvoering van de baanrenovatie van Maastricht Aachen Airport. Het officiële tekenmoment vond plaats op de start- en landingsbaan van de luchthaven in het bijzijn van Fons Latour (COO Maastricht Aachen Airport) en het projectteam. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang voor de werkzaamheden die van 8 mei tot en met 30 juni 2023 plaatsvinden. Vanuit Dura Vermeer kijken wij uit naar een mooi en succesvol project!

Slijtage

De huidige baan is aan vervanging toe vanwege slijtage aan de bovenste laag van het asfalt. Door deze slijtage ontstaat het risico dat kleine deeltjes van de baan loslaten die voor schade kunnen zorgen aan vliegtuigen.

Werkzaamheden

Het huidige asfalt van de start- en landingsbaan wordt verwijderd en vervangen door twee nieuwe asfaltlagen. Daarnaast worden het beton van de zuidelijke baankop en de intersecties tussen baan en taxibaan inclusief fundering vernieuwd. Tenslotte wordt de volledige vliegveldverlichting van de start- en landingsbaan vervangen. De lengte (2.750 meter) en breedte (45 meter) van de baan blijven ongewijzigd.

Hergebruik? zo vaak mogelijk

Voor dit project worden de opgebroken betonverharding en funderingen, het gefreesde asfalt, en een deel van de vrijgekomen grond hergebruikt. Dit sluit mooi aan bij de duurzaamheidsambitie van Dura Vermeer: Hergebruik? Zo vaak mogelijk. De overige materialen die vrijkomen uit dit werk, maar die niet direct op MAA hergebruikt worden, krijgen een andere, passende bestemming voor hergebruik.

Tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is van 8 mei tot en met 30 juni 2023 gesloten voor vliegverkeer vanwege de werkzaamheden. Deze periode is gekozen vanwege de voorbereidingen en de weersverwachtingen. De werkzaamheden kunnen niet uitgevoerd worden bij temperaturen onder het vriespunt.

Meer weten over ons asfalt op luchthavens?

Projectteam Maastricht Aachen Airport

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Roelant Veldboer

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Regio Limburg, Regio Gelderland
Roelant Veldboer